Категорія
Новини
Дата

Україна має право подати заявку на членство в НАТО – генсек Столтенберг

Наразі НАТО фокусується на негайній підтримці України, а не членстві країни в Альянсі. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на пресконференції, відповідаючи на питання, чи підтримує НАТО заявку України.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За словами Столтенберга, кожна демократія в Європі має право подати заявку на членство в НАТО. «Останні роки ми говорили, що двері Альянсу відкритті. Члени НАТО на саміті в Мадриді чітко заявили, що поважають право України обирати своє майбутнє», – зазначив він.
  • За словами Генсека, рішення про членство мають ухвалювати всі члени НАТО. «Наразі ми фокусуємось на негайній підтримці України, щоб вона захищалася від брутального вторгнення Росії. Це головний фокус союзників НАТО», – наголосив він.
  • Генсек заявив, що Північноатлантичний альянс буде надавати Україні допомогу стільки, скільки буде потрібно.

Контекст

Президент Володимир Зеленський 30 вересня оголосив про подачу Україною заявки на пришвидшений вступ до НАТО. Для вступу до НАТО необхідно досягти згоди всіх членів Альянсу. За словами Зеленського, поки йтиме пошук консенсусу, Україна пропонує реалізувати пропозиції щодо гарантій безпеки, розроблені Києвом разом із західними партнерами.

Перед цим російський диктатор Путін виступив перед федеральними зборами і підписав незаконні договори про «прийняття до складу РФ» чотирьох нових суб’єктів: окупованих територій Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні