Категорія
Новини
Дата

Україна наростила виробництво вітчизняних «Шахедів», наздогнавши Росію – Камишін

Україна наздогнала Росію у виробництві безпілотників – аналогів іранських дронів типу Shahed, повідомив в ефірі телемарафону міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін. Він додав, що розвиток оборонної галузі є пріоритетом для економіки.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За його словами, в Україні вже є зразки-аналоги іранських дронів Shahed-131 і Shahed-136. «Те, що ви бачите, коли палає в Росії – це вироблені в Україні дрони», – заявив Камишін.
  • Він додав, що українські дрони подібні до іранських «і за кількістю вибухівки, і за дальністю дії, і за іншими технічними параметрами».
  • «На цей рік наші спроможності виробити (аналоги «Шахедів») вже нічим не поступаються Росії», – сказав він.

Контекст

Україна розпочала серійне виробництво нового дрона-камікадзе, його вже замовляють Сили оборони для своїх операцій, розповів гендиректор АТ «Українська оборонна промисловість» Герман Сметанін.

Про розробку дрона-камікадзе, який здатен літати на 1000 км, ще на початку 2023 року повідомляло колишнє керівництво «Укроборонпрому». Виріб тоді був лише на стадії випробування. 

У листопаді Камишін повідомив, що Україна виробляє десятки так званих українських «Шахедів» на місяць, які є аналогами іранських безпілотників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні