Категорія
Новини
Дата

«Укроборонпром» анонсував завершення розробки «з дальністю польоту в 1000 км». Ймовірно, йдеться про дрон (Доповнено)

Державний концерн «Укроборонпром» повідомив про завершення розробки, ймовірно, українського дрона. Нова розробка зможе долати відстань у тисячу кілометрів, йдеться в повідомленні «Укроборонпрому» у Facebook.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Розробка матиме дальність польоту в 1000 кілометрів, а вагу бойової частини – 75 кг, повідомили у відомстві, не розкриваючи інших деталей. На фото, яке опублікувало відомство, ймовірно, зображено носову частину літального апарату.
  • «Укроборонпром» працює в посиленому режимі з часу повномасштабного вторгнення. Ми практично нічого вам не розповідаємо (так треба, повірте), але це «нічого» успішно працює на полі бою, а ще деяке «нічого» раз за разом проходить успішні випробування», – йдеться в повідомленні.
«Укроборонпром» створив дрона-камікадзе

«Укроборонпром» завершує створення літального апарату з дальністю польоту в 1000 км. Фото: «Укроборонпром»

  • Водночас із повідомленням «Укроборонпрому» фонд «Повернись живим» опублікував твіт, у якому зазначив, що вже давно працює над фінансуванням зброї дальньої дії. «Ворог буде покараний! Сьогодні ми привідкриємо завісу нового проєкту, який реалізує для цього Фонд», – йдеться в повідомленні.
  • Доповнено. У фонді «Повернись живим» пояснили, що запускають новий проєкт із Головним управлінням розвідки Міноборони. «Ініціатива, що вже вийшла у частині соцмереж Фонду під пілотною назвою «бавовна у Москві», пов’язана з роботою на дальні дистанції. Команда «Повернись живим» працює над проєктом близько двох місяців і днями фінально його законтрактувала», – зазначили у фонді.
  • Детальну інформацію про проєкт та його вартість у фонді обіцяють надати згодом. 
  • «Ми приголомшені кількістю пропозицій задонатити «на великий бум». Але фінансова складова проєкту вже реалізована. Тож закликаємо вас долучатися до системної допомоги Силам оборони України👉savelife.in.ua/donate», – зазначили в «Повернись живим».

Контекст

17 жовтня в центрі Києва пролунала серія вибухів. Ворог атакував українську столицю іранськими дронами-камікадзе. Наразі є інформація про чотири прильоти, підтверджено влучання в житловий будинок.

Також минулої ночі російські окупанти атакували дронами-камікадзе Миколаїв. Були влучання в олійний термінал біля морського порту та фармакологічну компанію. 

Окупанти знову завдали ударів по критичній інфраструктурі Києва, Дніпропетровської та Сумської областей. За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, зафіксовано пʼять ударів дронами в Києві, внаслідок чого було пошкоджено енергетичні обʼєкти та житловий будинок. «Також агресор завдав ракетних ударів по критичній інфраструктурі на Дніпропетровщині й Сумщині. Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок атаки», – написав Шмигаль.

З вечора 16 жовтня Протиповітряні сили знищили 37 із 43 дронів-камікадзе, якими російські окупанти атакували Україну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні