Категорія
Новини
Дата

«Укроборонпром» анонсував завершення розробки «з дальністю польоту в 1000 км». Ймовірно, йдеться про дрон (Доповнено)

1 хв читання

Державний концерн «Укроборонпром» повідомив про завершення розробки, ймовірно, українського дрона. Нова розробка зможе долати відстань у тисячу кілометрів, йдеться в повідомленні «Укроборонпрому» у Facebook.

Ключові факти

  • Розробка матиме дальність польоту в 1000 кілометрів, а вагу бойової частини – 75 кг, повідомили у відомстві, не розкриваючи інших деталей. На фото, яке опублікувало відомство, ймовірно, зображено носову частину літального апарату.
  • «Укроборонпром» працює в посиленому режимі з часу повномасштабного вторгнення. Ми практично нічого вам не розповідаємо (так треба, повірте), але це «нічого» успішно працює на полі бою, а ще деяке «нічого» раз за разом проходить успішні випробування», – йдеться в повідомленні.
«Укроборонпром» створив дрона-камікадзе

«Укроборонпром» завершує створення літального апарату з дальністю польоту в 1000 км. Фото: «Укроборонпром»

  • Водночас із повідомленням «Укроборонпрому» фонд «Повернись живим» опублікував твіт, у якому зазначив, що вже давно працює над фінансуванням зброї дальньої дії. «Ворог буде покараний! Сьогодні ми привідкриємо завісу нового проєкту, який реалізує для цього Фонд», – йдеться в повідомленні.
  • Доповнено. У фонді «Повернись живим» пояснили, що запускають новий проєкт із Головним управлінням розвідки Міноборони. «Ініціатива, що вже вийшла у частині соцмереж Фонду під пілотною назвою «бавовна у Москві», пов’язана з роботою на дальні дистанції. Команда «Повернись живим» працює над проєктом близько двох місяців і днями фінально його законтрактувала», – зазначили у фонді.
  • Детальну інформацію про проєкт та його вартість у фонді обіцяють надати згодом. 
  • «Ми приголомшені кількістю пропозицій задонатити «на великий бум». Але фінансова складова проєкту вже реалізована. Тож закликаємо вас долучатися до системної допомоги Силам оборони України👉savelife.in.ua/donate», – зазначили в «Повернись живим».

Контекст

17 жовтня в центрі Києва пролунала серія вибухів. Ворог атакував українську столицю іранськими дронами-камікадзе. Наразі є інформація про чотири прильоти, підтверджено влучання в житловий будинок.

Також минулої ночі російські окупанти атакували дронами-камікадзе Миколаїв. Були влучання в олійний термінал біля морського порту та фармакологічну компанію. 

Окупанти знову завдали ударів по критичній інфраструктурі Києва, Дніпропетровської та Сумської областей. За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, зафіксовано пʼять ударів дронами в Києві, внаслідок чого було пошкоджено енергетичні обʼєкти та житловий будинок. «Також агресор завдав ракетних ударів по критичній інфраструктурі на Дніпропетровщині й Сумщині. Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок атаки», – написав Шмигаль.

З вечора 16 жовтня Протиповітряні сили знищили 37 із 43 дронів-камікадзе, якими російські окупанти атакували Україну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні