Категорія
Новини
Дата

Україна повернула 107 захисників з російського полону після нового обміну

У межах чергового обміну полоненими Україні вдалося звільнити ще 107 осіб. Серед них – 6 офіцерів, 101 рядового та сержанта, повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • В рамках обміну звільнили бійців зі ЗСУ, ВМС, ТрО, ДПСУ, НПУ, ДССТ, нацгвардійців, серед яких троє «азовців». Зазначається, що 74 бійця захищали «Азовсталь».
  • «Деякі добровольцями летіли вертольотом у Маріуполь, щоб рятувати життя і воювати за місто. Ми повернули додому багатьох поранених у боях», – написав він.
Україна повернула 107 захисників з російського полону після нового обміну /Фото 1

Обмін полоненими, фото: Андрій Єрмак

Україна повернула 107 захисників з російського полону після нового обміну /Фото 2

Обмін полоненими, фото: Андрій Єрмак

Попередній слайд
Наступний слайд
  • За словами Єрмака, вдалося обміняти «тяжкопоранених та лежачих з Маріуполя, із «Азовсталі», хлопців з осколковими пораненнями рук та ніг, вогнепальними пораненнями різних частин тіла». 
  • «Є люди з ампутованими кінцівками та опіками, які не відчувають частину обличчя, з інфікованими ранами. Також є поранений боєць внаслідок вибуху в Оленівській колонії», – додав він.

Контекст

Раніше Україні вдалося звільнити 215 українських захисників, серед них і 10 іноземців. Москві повернули проросійського політика Віктора Медведчука і 55 російських окупантів. 

Додому повернулися військові, прикордонники, поліціянти, моряки, нацгвардійці, бійці ТРО, митники, цивільні, зазначив Єрмак. Серед них – офіцери, командири, герої України, захисники «Азовсталі» і вагітні жінки-військові.

11 жовтня в межах чергового обміну полоненими Україна повернула 32 військових і тіло загиблого добровольця – громадянина Ізраїлю. Серед звільнених – офіцери, сержанти та солдати ЗСУ. Всі вони були у місцях, де тривали жорсткі бойові дії. Багато з цих людей вважалися зниклими безвісти.

17 жовтня вдалося повернути з російського полону 108 українських жінок, це був перший «цілковито жіночий обмін», казав Єрмак.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні