Категорія
Новини
Дата

Україна повернула ще 32 військових з російського полону

У межах чергового обміну полоненими Україна повернула 32 військових та тіло загиблого добровольця – громадянина Ізраїлю. Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Серед звільнених – офіцери, сержанти та солдати ЗСУ. Всі вони були у місцях, де тривали жорсткі бойові дії. Багато з цих людей вважалися зниклими безвісти», – зазначив Єрмак.
  • Він додав, що в кожного полоненого своя історія. Зокрема, загиблий ізраїльтянин Дмитро Фіалка останні два роки жив в Україні, працював дитячим тренером з футболу в клубі «Динамо» (Львів).
  • Єрмак розповів, що сьогодні звільнили з полону рядового, який служив разом зі своїм старшим братом.
  • Зазначається, що визволені зараз проходять медичний огляд, будуть відновлюватися і побачать своїх рідних.

Контекст

Досі Україні вдалося звільнити 215 українських захисників, серед них і 10 іноземців. Москві повернули проросійського політика Віктора Медведчука і 55 російських окупантів. 

Додому повернулися військові, прикордонники, поліціянти, моряки, нацгвардійці, бійці ТРО, митники, цивільні, зазначив Єрмак. Серед них – офіцери, командири, герої України, захисники «Азовсталі» і вагітні жінки-військові.

«Денис Прокопенко «Редіс», Сергій Волинський «Волина», Святослав Паламар, Денис Шлега, Олег Хоменко – командири з «Азовсталі» – вже перебувають у безпеці. Це результат особистих домовленостей президента Зеленського з президентом Ердоганом», – додав Єрмак.

Також серед звільнених були 10 іноземців, які воювали за Україну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні