Категорія
Новини
Дата

Україна та МВФ домовилися про третій перегляд програми EFF обсягом $15,6 млрд – Шмигаль

Україна та МВФ на рівні експертів домовилися про третій перегляд програми Механізму розширеного фінансування (EFF) обсягом $15,6 млрд, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він очікує, що вже найближчим часом це рішення буде затверджене виконавчою радою фонду. Його результатом може стати виділення чергового траншу на $900 млн.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Очільник уряду подякував Міжнародному валютному фонду за послідовну солідарність і підтримку. Він додав, що очікує у 2024 році на допомогу фонду в сумі $5,4 млрд. 
  • «За рахунок цих коштів зможемо максимально сконцентрувати внутрішні ресурси на обороні, яка є пріоритетом номер один», – пояснив Шмигаль.
  • Загалом потреба в зовнішньому фінансуванні на цей рік становить $37,3 млрд, нагадав премʼєр.

Контекст

МВФ схвалив чотирирічний кредит для України у березні минулого року, вперше надавши кредит країні, яка перебуває у стані війни. Програму скоординовано з Європейським Союзом, США та іншими країнами «Великої сімки», які пообіцяли фінансову допомогу, щоб допомогти покрити бюджетний дефіцит Києва. Тоді ж було виділено перший транш на $2,7 млрд.

У грудні виконавча рада МВФ схвалила виділення Україні $900 млн і закликала інші країни та кредиторів виконати свої зобовʼязання.

У лютому Bloomberg з посиланням на джерела повідомив, що Україна розглядає план, що включає розширення продажів внутрішніх облігацій, підвищення податків та скорочення видатків, щоб закрити діру в бюджеті, у спробі отримати гроші від МВФ, якщо допомога США залишиться заблокованою.

Україна близька до угоди з МВФ щодо отримання наступного траншу на $900 млн із кредиту на $15,6 млрд, повідомили 22 лютого джерела Bloomberg.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні