Категорія
Новини
Дата

Україна близька до отримання нового траншу від МВФ на $900 млн – Bloomberg

Україна близька до угоди з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо отримання наступного траншу на $900 млн із кредиту на $15,6 млрд. Про це пише Bloomberg із посиланням на неназваних офіційних осіб, обізнаних із результатами перемовин. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Очікується, що про виділення траншу представники МВФ оголосять у четвер, 22 лютого. Угоду ще має ратифікувати виконавча рада фонду.
  • Ця домовленість стала результатом дискусій, що відбувалися протягом останніх двох тижнів. Транш МВФ може стати альтернативним варіантом на випадок, якщо США не зможуть надати допомогу Україні. 
  • Виплата від МВФ стане першою з чотирьох, які країна очікує цього року, на загальну суму $5,4 млрд, що є частиною повномасштабної програми для України, схваленої у 2023 році, зазначає видання.
  • Щоб отримати транш, уряд України має виконати деякі умови. За словами двох чиновників, можливо Кабміну доведеться відмовитися від свого нещодавнього запиту до Нацбанку щодо дозволу на продаж іноземної валюти деяким приватним українським компаніям, щоб допомогти їм погасити борги за єврооблігаціями.

Контекст

МВФ схвалив чотирирічний кредит для України у березні минулого року, вперше надавши кредит країні, яка перебуває у стані війни. Програму скоординовано з Європейським Союзом, США та іншими країнами «Великої сімки», які пообіцяли фінансову допомогу, щоб допомогти покрити бюджетний дефіцит Києва. Тоді ж було виділено перший транш на $2,7 млрд.

У грудні виконавча рада МВФ схвалила виділення Україні $900 млн і закликала інші країни та кредиторів виконати свої зобовʼязання.

Раніше Bloomberg із посиланням на джерела повідомив, що Україна розглядає план, що включає розширення продажів внутрішніх облігацій, підвищення податків та скорочення видатків, щоб закрити діру в бюджеті, у спробі отримати гроші від МВФ, якщо допомога США залишиться заблокованою.

12 лютого до Києва з робочим візитом прибули представники МВФ. Мета візиту – обговорення економічної політики влади України та виклики, що стоять перед економікою, йшлося в заяві представника МВФ в Україні Ваграма Степаняна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні