Категорія
Новини
Дата

Україна успішно випробувала свою першу балістичну ракету – Зеленський

1 хв читання

Україна продовжує розвивати свій військово-промисловий комплекс і вже створила свою першу балістичну ракету. Про це повідомив президент Володимир Зеленський на пресконференції у рамках Форуму керівників державних інституцій 27 серпня, пише УП.

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Коментуючи напрацювання ВПК України, Зеленський повідомив про успішне випробовування першої української балістичної ракети. 
  • «Думав, що рано про це говорити, але… Було випробування – позитивно – першої балістичної української ракети. Я з цим вітаю наш ОПК», – сказав президент.
  • Зеленський додав, що більше про ракету розповісти не може, але вирішив озвучити цю інформацію, щоб суспільство могло оцінити «наших людей, які 24/7 працюють на оборонних підприємствах».

Контекст

Минуло року стало відомо, що Україна розробляє нову версію ракет «Нептун» для ураження наземних цілей. Український протикорабельний комплекс отримав широке визнання після знищення крейсера «Москва» – флагмана Чорноморського флоту Росії та найбільшого затопленого військового судна з часів Фолклендської війни 1982 року.

Ще однією розробкою українського ОПК під час війни є модернізація ракет комплексу «Вільха» для ураження цілей на відстані до 150 км замість 90–120 км. 

Минулого тижня Зеленський розповів про українську ракету-дрон «Паляниця», яка була розроблена за півтора року. Вона запускається з наземної установки. Україна не розсекречує головні характеристики ракети – радіус дії, бойову частину та кількість виготовлених одиниць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд