Категорія
Новини
Дата

Українське Дунайське пароплавство виграло тендер одного з найбільших металургійних виробників у Європі

Українське Дунайське пароплавство виграло тендер одного з найбільших європейських металургійних виробників HBIS Serbia на перевезення понад 500 000 т вантажу, йдеться у повідомленні УДП. Контракт забезпечує флот пароплавства роботою протягом всього року.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Згідно із повідомленням, тендер проводився серед провідних судноплавних компаній Дунаю.
  • «Перемога УДП ще раз засвідчила: інвестиції у будівництво/модернізацію флоту абсолютно економічно виправдані – роботи на Дунаї більше ніж вистачає. Тому цього року усі зусилля концентруємо у цьому напрямі» – зазначив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.
  • За його словами, пароплавство провело значну роботу і переконало партнерів прийняти вигідні для УДП умови. «Наші партнери також не виключають можливості збільшення обсягів перевезень», – додав очільник підприємства.

Контекст

Через війну українські порти на Дунаї збільшили кількість вантажовідправлень у чотири рази, казав заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков. За даними Мінагрополітики, у травні на них припадало 24% експорту.

Влітку російський «Газпром» через сербську компанію NIS Gazprom Neft намагався заблокувати прохід українських суден на Дунаї, компанії вдалося отримати досудове рішення про арешт флоту. Ініціатором позову і арешту суден виступила місцева компанія NIS Gazprom Neft, яка раніше займалася бункеруванням флоту УДП. Ще до початку вторгнення Росії в Україну у пароплавства виникла заборгованість перед постачальником. Тоді компанія розглядала цю заборгованість як поточну та не мала жодних претензій щодо її погашення.

В УДП планували вимагати компенсацію від NIS Gazprom Neft за завдані збитки, пов’язані з простоєм флоту, а також ініціювали розслідування умов закупівлі палива у NIS Gazprom Neft за минулого керівництва УДП через ознаки того, що поставка відбувалася за завищеними цінами.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні