Категорія
Новини
Дата

Український фонд Roosh Ventures інвестував у німецький стартап Glass Flow, який підняв $1,1 млн у pre-seed раунді

Український венчурний фонд Roosh Ventures інвестував у берлінський стартап GlassFlow, який розробляє платформу для керування даними і полегшує роботу Python-інженерів, у рамках pre-seed раунду на $1,1 млн. Про це Forbes повідомили у фонді. 

Ключові факти 

  • Стартап працює над рішенням, яке дозволяє Python-інженерам створювати та змінювати свої пайплайни за лічені хвилини. GlassFlow намагається демократизувати обробку даних у режимі реального часу, допомагаючи організаціям та Python-інженерам з різним досвідом розкрити весь потенціал потокових даних. 
  • Суму інвестицій в Glass Flow в українському фонді не розкривають, але зазначають, що інвестують в стартапи на pre-seed – Series A до $1 млн. 
  • Серед інших інвесторів в цьому раунді – High-Tech Gründerfonds та Robin Capital, TinyVC. Ангел-інвесторами виступили Томас Домке, CEO GitHub, та Хейккі Ноусіайнен, кофаундер і CTO Aiven. 
  • Команду GlassFlow очолюють Арменд Авдіжаж (СЕО та кофаундер) та Ашіш Багрі (СТО та кофаундер), які мають понад 10 років досвіду роботи в галузі обробки даних у режимі реального часу. 

Контекст 

Фонд Roosh Ventures запустили у березні 2021 року співзасновник стартапу Reface Денис Дмитренко та також ранній інвестор Сергій Токарєв. Як пояснювали тоді засновники фонду, Roosh влаштований за так званою вічно зеленою моделлю. Він реінвестуватиме зароблене на успішних угодах, а не формуватиме класичні фонди з 5–10-річним терміном життя.

Фонд інвестує у стартапи на стадіях від Pre-seed до Series А у сферах AI, fintech, геймінг та health tech. За три роки Roosh Ventures проінвестував в такі стартапи, як Deel, TheGuarantors, Oura, Pipe, Alma, Playco, Dapper Labs, Alter та понад 35 інших компаній.  

За 2022 рік Roosh Ventures інвестував у 19 компаній. Серед співінвесторів Roosh Ventures – фонди a16z, Sequoia Capital, Greylock, NEA, Insight Partners, Tencent.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні