Категорія
Новини
Дата

Український фонд стартапів видав $350 000 за результатами трьох Pitch Days. Хто отримав грантову допомогу

2 хв читання

У межах Грантової програми Українського фонду стартапів за підтримки UMAEF відбулися четвертий, пʼятий та шостий Pitch Days, за результатами яких журі визначило переможців на загальну суму $350 000. Про це йдеться в пресрелізі фонду від 15 жовтня.

Практичний МBA від Forbes на реальних кейсах, щоб прокачати навички управління на прикладі Володимира Кудрицького, ексголови правління «Укренерго». 

Премʼєра другого сезону YouTube проєкту «Директорія» вже на каналі Forbes Ukraine!

Деталі

Кожен проєкт отримав фінансування в розмірі $25 000 або $50 000. Ці кошти сприятимуть реалізації інноваційних ідей та подальшому розвитку проєктів, підтримуючи українську стартап-екосистему.

Переможці четвертого Pitch Day на стадії pre-seed

  1. Crosscheck Sustainability Suite – корпоративна платформа, яка спрощує процес зовнішнього аудиту, втричі прискоривши перевірку комплаєнсу.
  2. iPlayARt – AR-додаток для навчання грі на музичних інструментах, що використовує технології доповненої реальності.
  3. Tayra – система, що інтегрує необхідну інформацію в наявну медичну базу, якою лікар користується під час прийому пацієнта.
  4. Bliss Brain – інноваційний додаток для медитації на основі штучного інтелекту.

Переможці п’ятого Pitch Day на стадії seed

  1. Swapp – мобільний додаток для купівлі, продажу та обміну вживаного одягу.
  2. Banani AI – генератор дизайну інтерфейсів на основі коротких текстових описів, згенерувавши дизайн інтерфейсу на основі короткого текстового опису екрану.
  3. Natulang – додаток для вивчення мов, побудований на сучасних технологіях розпізнавання та синтезу мовлення.
  4. Sitniks – платформа, яка допомагає ритейл-бізнесу збільшити прибуток за рахунок автоматизації маркетингових інструментів і ключових бізнес-процесів.

Переможцями шостого Pitch Day на стадії pre-seed

  • Neomi – автоматизована платформа, що купує продукти відповідно до індивідуальних потреб користувача. 
  • Robol – розробка людиноподібних роботів та автономних кавʼярень, побудованих на їх базі, завдяки яким самостійно готуються напої, приймаються платежі та залучаються відвідувачі.

Контекст

У лютому цього року Український фонд стартапів разом з Ukraine-Moldova American Enterprise Fund оголосили про перезапуск флагманської програми Фонду. Ініціатива спрямована на активний розвиток інновацій, економічне підсилення країни та підвищення глобальної конкурентоспроможності українських проєктів. У межах програми планується виділити $2,5 млн на підтримку перспективних українських компаній на стадіях pre-seed та seed. 

Щоб отримати грантову підтримку від Українського фонду стартапів, потрібно зареєструватися на вебпорталі Фонду, заповнити та подати заявку, яка буде оцінена експертами. У разі отримання високих балів апліканти матимуть змогу представити свій проєкт на Pitch day та поборотись за гранти в розмірі $25 000 або $50 000 (залежно від стадії проєкту).

Український фонд стартапів – державна інституція, що допомагає інноваційним проєктам та технологічним стартапам залучити кошти на ранніх етапах та запустити власні проєкти.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд