Український коридор. Майже 470 суден експортували 15 млн т вантажів із портів Великої Одеси /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Український коридор. Майже 470 суден експортували 15 млн т вантажів із портів Великої Одеси

Getty Images

Через український коридор за п'ять місяців було експортовано майже 15 млн т вантажів, повідомив віцепрем’єр-міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. З них 10 млн т – агропродукція.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За даними Мінвідновлення, за пʼять місяців роботи коридору до українських портів під завантаження зайшло 469 нових суден.
  • Наразі 39 суден завантажуються в портах Одеса, Чорноморськ, Південний, ще 83 судна підтвердили готовність зайти до портів та експортувати 2,4 млн т вантажів.

Контекст

У серпні, після виходу РФ із «зернової угоди», Україна запропонувала судновласникам новий морський маршрут вздовж східного берега Чорного моря. Тоді українські порти успішно покинули п’ять суден, заблоковані в Україні від початку російського вторгнення.

Віра судновласників у новий маршрут зростала пропорційно ударам України по флоту та морських базах РФ. Спершу вони остерігалися використовувати альтернативний маршрут – Росія обіцяла розглядати цивільні кораблі як військові та бити по них. 

14 листопада Україна разом із британським урядом та пулом страхових компаній, серед яких провідні Marsh McLennan та Lloyd’s of London, створила спеціальний фонд страхування суден на $50 млн. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні