Категорія
Новини
Дата

Український криптостартап OpenDelta, що розробляє синтетичний долар, залучив понад $2 млн. Що це за проєкт

Український криптостартап OpenDelta залучив $2,15 млн, розповів Forbes співзасновник стартапу Нікіта Штерінгард. OpenDelta, який заснований у січні 2024-го, працює в ніші децентралізованих фінансів (DeFi).

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Це перші залучені інвестиції для проєкту, раунд очолив американський криптофонд 6th Man Ventures.
  • Окрім 6th Man Ventures, до поточного раунду долучилася низка ангельських криптоінвесторів, зокрема Вінслоу Стронг (Winslow Strong), Джастін Мареc (Justin Mares), Мурад Махмудов (Murad Mahmudov) та інші.
  • У команді OpenDelta – дев’ятеро людей, частина працює з України. Оцінку на поточному раунді Штерінгард не розголошує.

Контекст

Засновник OpenDelta Штерінгард паралельно обіймає посаду CEO орієнтованої на Web3-стартапи венчурної студії Boosty Venture Studio, що також долучилася до фінансування стартапу. Його бізнес-партнер і CEO проєкту – німецько-британський криптопідприємець Константин Вюнчер. Разом вони працювали над створенням деривативної криптобіржі Kollider та інфраструктурного Web3-стартапу Kaminari.

Продукт OpenDelta – USDO, синтетичний долар. Це цифровий фінансовий інструмент для хеджування волатильності криптовалют. USDO забезпечений біткоїном і прив’язаний до долара США. В основі – концепція так званої дельта-нейтральності, вона дозволяє «заморозити» ціну біткоїна і не залежати від волатильності курсу. Це дає змогу отримувати дохідність від USDO та диверсифікувати класичні інвестиційні активи на кшталт держоблігацій.

Потенційні користувачі USDO – менеджери з управління активами, що шукають дохідні інструменти, криптомайнери, що тримають частину активів у фіатних валютах й хочуть на них заробити, наводить приклад Штерінгард. «Можливо, навіть люди в країнах третього світу, які хеджують свої локальні валюти», – додає він.

Синтетичний долар від OpenDelta працюватиме на протоколі Runes. Запуск запланований на травень 2024 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні