Категорія
Новини
Дата

Український ШІ-стартап Dataisland залучив $500 000 інвестицій. Що він розробляє

Кіпрська енергокомпанія Milleyson Holdings Ltd та український консалтинговий холдинг Apercon Consulting Group сумарно інвестували $500 000 в український ШІ-стартап Dataisland. Про це Forbes повідомила пресслужба компанії. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Український Dataisland розробляє віртуального помічника, який інтегрується із CRM-системами та базами даних організацій. Це дозволяє аналізувати статистичні дані, створювати на їхній основі звіти для співробітників. 
  • У січні 2024-го Dataisland залучив $300 000 від кіпрської енергетичної компанії Milleyson Holdings Ltd у межах pre-seed-раунду. Також до фінансування на цьому етапі долучився український консалтинговий холдинг Apercon Consulting Group, вклавши $200 000. 
  • Кошти Dataisland спрямує на масштабування бізнесу, вихід на іноземні ринки та розробку публічної версії продукту. 
  • Серед клієнтів компанії – вищезгадані Milleyson Holdings Ltd, Apercon Consulting Group, австрійська кейтерингова компанія Do&Co, виробник складських роботів Deus Robotics та Національний університет фізичного виховання і спорту України. 
  • «За досить короткий термін ми змогли повністю реорганізувати роботу з документами всередині компанії та збільшити ефективність пошуку необхідної інформації співробітниками приблизно на 40% за допомогою ШІ», – каже директор Milleyson Holdings Ltd Ганс Рутгер Крієк. 
  • Свій ARR та оцінку Dataisland не розголошує. Однак у планах стартапу на 2024-й збільшити капіталізацію компанії до $10–15 млн та підписати контракти з 50 новими клієнтами.
Хто заснував Dataisland.

Влітку 2023-го Dataisland заснував Микола Дорофій.

Контекст

Влітку 2023-го Dataisland заснував Микола Дорофій – член консультативного комітету виробника роботів Deus Robotics та технічний радник компанії з регенеративної медицини Immorta Bio. Штаб-квартира компанії розташована у Лондоні. Наразі в команді Dataisland 15 співробітників.

Інвестиції у ШІ-стартапи – один із трендів 2023-го. Мегараунди по $69–100 млн залучили у 2023-му розробники сервісів Synthesia, Primer Technologies, Mistral AI. Останній отримав кошти без продукту, проіснувавши ледве місяць.

Інвесторське захоплення ШІ-стартапами докотилося і до України, щоправда, зі значно нижчими чеками: AiSDR – $3 млн, Osavul – $1 млн, Zeely – $1 млн. Мегараунд на $70 млн отримав хіба що освітній стартап Preply для інтеграції ШІ в роботу репетиторів на платформі. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні