Категорія
Новини
Дата

Український ШІ-стартап Osavul залучив $1 млн від венчурного фонду SMRK

Українська AI компанія Osavul залучила $1 млн від фонду SMRK в рамках seed-раунду інвестицій, йдеться у пресрелізі Osavul. Фінансування спрямовуватиметься на маркетинг і розвиток технологічної платформи.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Зокрема, інвестиції у стартап, який фокусується на інформаційній безпеці, протидії дезінформації та аналізі інформаційного середовища, підуть на інтеграцію технологій Large Language Models для виведення аналізу інформсередовища на новий рівень. 
  • Також компанія планує експансію продукту на міжнародні ринки й співпрацю з закордонними компаніями та урядовими організаціями. 
  • «Нові технології полегшують створення й поширення будь-якого контенту – як текстового, так і візуального, таким чином підвищуючи небезпеку поширення дезінформації. Тож державні інституції та компанії потребують нових потужних технологій, щоб ефективніше протистояти загрозам, пов’язаним із дезінформацією», – каже співзасновник і CEO Osavul Дмитро Плєшаков.
  • Osavul розробляє продукти для спеціалістів у галузі інформаційної та кібербезпеки, використовуючи здобутки й розвиток технології штучного інтелекту. 
  • Раунд закрили ще у лютому 2023-го, але оголосили про нього у травні.

Контекст

Osavul заснували у березні 2022 року Дмитро Плєшаков і Дмитро Білаш, з початком вторгнення РФ команда почала працювати з державними органами в якості волонтерів. 

Згодом програмне забезпечення Osavul було імплементовано і використовується Центром протидії дезінформації при РНБО України й українськими відомствами з сектору безпеки та оборони. 

SMRK – український венчурний фонд, заснований у 2013 році, що фокусується на стадіях від Seed до Series B, зокрема, він надає інвестиції на суму від $500 000 до $1,5 млн стартапам, які мають звʼязок із Україною.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні