Категорія
Новини
Дата

Український ШІ-стартап Osavul залучив $1 млн від венчурного фонду SMRK

1 хв читання

Українська AI компанія Osavul залучила $1 млн від фонду SMRK в рамках seed-раунду інвестицій, йдеться у пресрелізі Osavul. Фінансування спрямовуватиметься на маркетинг і розвиток технологічної платформи.

Ключові факти

  • Зокрема, інвестиції у стартап, який фокусується на інформаційній безпеці, протидії дезінформації та аналізі інформаційного середовища, підуть на інтеграцію технологій Large Language Models для виведення аналізу інформсередовища на новий рівень. 
  • Також компанія планує експансію продукту на міжнародні ринки й співпрацю з закордонними компаніями та урядовими організаціями. 
  • «Нові технології полегшують створення й поширення будь-якого контенту – як текстового, так і візуального, таким чином підвищуючи небезпеку поширення дезінформації. Тож державні інституції та компанії потребують нових потужних технологій, щоб ефективніше протистояти загрозам, пов’язаним із дезінформацією», – каже співзасновник і CEO Osavul Дмитро Плєшаков.
  • Osavul розробляє продукти для спеціалістів у галузі інформаційної та кібербезпеки, використовуючи здобутки й розвиток технології штучного інтелекту. 
  • Раунд закрили ще у лютому 2023-го, але оголосили про нього у травні.

Контекст

Osavul заснували у березні 2022 року Дмитро Плєшаков і Дмитро Білаш, з початком вторгнення РФ команда почала працювати з державними органами в якості волонтерів. 

Згодом програмне забезпечення Osavul було імплементовано і використовується Центром протидії дезінформації при РНБО України й українськими відомствами з сектору безпеки та оборони. 

SMRK – український венчурний фонд, заснований у 2013 році, що фокусується на стадіях від Seed до Series B, зокрема, він надає інвестиції на суму від $500 000 до $1,5 млн стартапам, які мають звʼязок із Україною.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні