Категорія
Новини
Дата

Український стартап FarmFleet, який розробляє інструменти для оптимізації агросектора, залучив $550 000

1 хв читання

AgroTech-стартап FarmFleet, що створює інструменти для полегшення та оптимізації роботи аграріїв, залучив $550 000 у першому раунді інвестицій, повідомив один із засновників Валерій Яковенко у Facebook.

Ключові факти

  • FarmFleet – онлайн-сервіс та ERP-система, заснований Валерієм Яковенком та Февзі Аметовим, розробляє робототехніку для агросектору. Принципом бізнесу Яковенко назвав «Robotics As a Service».
  • Клієнти FarmFleet замовляють потрібну послугу онлайн через платформу, а стартап виконує її завдяки роботам.
  • За словами Яковенка, у першому раунді стартап залучив $550 000, а оцінка FarmFleet становить $3,7 млн. Хто серед інвесторів був у новому раунді, Яковенко в коментарі Forbes назвати відмовився.

Контекст

FarmFleet заснований у 2022 році. Стартап прагне зменшити використання ресурсів та негативний вплив на довкілля в агросекторі завдяки робототехніці. Першим міжнародним ринком для FarmFleet стали США. Після нього стартап продовжить вихід на інші іноземні ринки.

Засновники стартапу: Валерій Яковенко – закінчив медичний університет, працював у страхуванні та банківській сфері, його партнер Февзі Аметов – виходець з інвестиційного бізнесу. 

Їхня основна справа DroneUA – найбільший дистриб’ютор дронів в Україні з оборотом $6 млн станом на 2021 рік. Засновники компанії вирішили використовувати китайські розробки, а не конкурувати з ними.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні