Категорія
Новини
Дата

Український ударний дрон буде презентовано до кінця цього року – «Укроборонпром»

Український ударний безпілотник буде представлено вже до кінця цього року. Перші випробування успішно проведені. Про це повідомив менеджер ДК «Укроборонпром» Олег Болдирєв, пише LB.ua.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Важка машина нашої розробки – не єдина наша машина (БПЛА). Це машина, про яку ми вже сказали. Ми сказали «А» про неї, а саме: тисячі кілометрів та 75 кг бойового навантаження… Така машина нормально полетить до кінця цього року», – заявив він.
  • За словами Болдирєва, вже проведені перші випробування такого БпЛА. «Вона вже злетіла, вона вже сіла… Це важка машина, понад 200 кг злітної ваги», – додав він. 
  • Болдирєв зазначив, що це розробка, яка відповідає завданням, що були поставлені головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним ще на початку серпня. 
  • «Тоді був поставлений перелік завдань із комплексу, одне з них було таким. Думаю, що до нового року ми його презентуємо та покажемо ЗСУ як нашому поки що єдиному замовнику», – анонсував він.

Контекст

17 жовтня «Укроборонпром» повідомив про завершення розробки, яка матиме дальність польоту в 1000 км, а вагу бойової частини – 75 кг. На фото, яке опублікувало відомство, ймовірно, зображено носову частину літального апарату.

«Ми практично нічого вам не розповідаємо (так треба, повірте), але це «нічого» успішно працює на полі бою, а ще деяке «нічого» раз за разом проходить успішні випробування», – йшлося в повідомленні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні