Категорія
Новини
Дата

Український виробник стійких до РЕБ рацій Himera отримав постачальника в США

Український defence-tech стартап Himera, що виробляє стійкі до радіоелектронної боротьби (РЕБ) рації, вийшов на світовий ринок та отримав постачальника в США. Про це компанія повідомила на сторінці у Facebook.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Партнером Himera стала американська оборонна технологічна компанія Reticulate Micro, що займається забезпеченням надійного та стійкого звʼязку в будь-якому середовищі. 
  • Компанії уклали ексклюзивну дистрибʼюторську угоду. Reticulate постачатиме перевірені у боях тактичні системи звʼязку Himera у США та для ключових світових державних клієнтів.
Український виробник стійких до РЕБ рацій Himera отримав постачальника в США /Фото 1

Перше покоління продукту стартапу – радіостанція Himera G1. Фото надано пресслужбою

Контекст

Засновники стартапу Himera – Михайло Рудомінський та Олексій Олійник. 

Проєкт пропонує військовим доступне та ефективне рішення для забезпечення надійного зв’язку в умовах роботи російських засобів РЕБ. Це портативні радіостанції тактичного рівня для захищеного зв’язку на рівні «взвод-відділення».

Наприкінці лютого 2024-го defence-tech стартап залучив $525 000 інвестицій. План на рік – випустити наступну версію продукту та отримати держзамовлення, заявляв Рудомінський.

Розмір цієї угоди типовий для європейського pre-seed раунду зразка початку 2024-го. Оцінку не розголошують. Чим вона особлива? Рідкісним для «оборонного» проєкту списком інвесторів. Як Рудомінський збирає гроші на стійкі до російських засобів РЕБ рації, читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні