Категорія
Новини
Дата

«Укренерго» отримало перший великий трансформатор від Світового банку

1 хв читання

НЕК «Укренерго» отримала перший великий трансформатор поперечного регулювання для однієї з підстанцій 750 кВ в межах проєкту REPOWER від Світового банку, повідомляє пресслужба. Трансформатор має забезпечити надійність передачі електроенергії від електростанцій до мереж обленерго.

Ключові факти

  • Новий трансформатор дасть змогу збільшити обсяг передачі електроенергії у період сезонного зростання споживання. 
  • Встановлення нового потужного трансформатора зменшує експлуатаційні витрати, а також забезпечує надійну схему живлення для близько 300 000 споживачів.
  • У найближчі місяці, після завершення виробництва, очікується надходження ще близько 20 потужних трансформаторів, придбаних за кошти Світового банку.
  • Обладнання постачається за рахунок гранту на суму $247 млн від Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF). Він фінансується 17 донорами, серед яких Канада, Швеція і Швейцарія.
«Укренерго» отримало перший великий трансформатор від Світового банку /Фото 1

Фото: «Укренерго»

«Укренерго» отримало перший великий трансформатор від Світового банку /Фото 2

Фото: «Укренерго»

«Укренерго» отримало перший великий трансформатор від Світового банку /Фото 3

Фото: «Укренерго»

Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Раніше «Укренерго» у межах проєкту REPOWER отримало спеціальні транспортні засоби, що допомагатимуть українським енергетикам у ремонті та відновленні пошкоджених мереж.

Через повномасштабне вторгнення РФ енергетичний сектор України зазнав прямих збитків і непрямих фінансових втрат на суму €56,2 млрд, тоді як потреби у відновленні, що передбачають повну реконструкцію зруйнованих об’єктів за принципом «Відбудувати краще, ніж було», становлять €50,5 млрд. Таку оцінку дає аналітична команда Київської школи економіки (KSE) станом на травень 2024 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд