Категорія
Новини
Дата

В «Укренерго» відремонтували всі магістральні мережі на півночі й у центрі України

Ремонтні бригади та підрядники НЕК «Укренерго» полагодили 100% магістральних мереж, пошкоджених обстрілами на півночі та в центрі України. Про це йдеться в Телеграмі «Укренерго».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Енергоживлення доступне понад 6 млн споживачів. «Для цього ремонтні бригади та підрядники НЕК «Укренерго» щоденно працювали понад 2 місяці. За час ремонтів споживачам жодного разу не обмежували постачання електроенергії», — ідеться в повідомленні.
  • Ризик масових відключень електроенергії мінімізований, додали там.
  • Також завершені всі ремонтні роботи в зоні відчуження. «Чорнобильська АЕС та сховище відпрацьованого ядерного палива також надійно заживлені електрикою. Ремонтні бригади «Укренерго» чотири рази ризикували життям під обстрілами, щоб екстрено відновити лінії, що йдуть до ЧАЕС», — зазначено в дописі.
  • Загалом на деокупованих територіях бригади та підрядниками «Укренерго» відновили роботу 12 підстанцій та 33 магістральних лінії електропередачі напругою 220-750 кВ. Працівники відремонтували понад 400 опор та поставили 15 нових на лініях 330-750 кВ

Контекст

У квітні повідомлялося, що споживання електроенергії в енергосистемі України знизилося на 30% у порівнянні зі споживанням до вторгнення. «При цьому останніми днями бачимо цікаву тенденцію до незначного зростання споживання. Це є свідченням того, що почалася релокація бізнесу в західні регіони та підприємці поступово відновлюють свою роботу», – говорив в інтервʼю «Інтерфакс» голова правління «Укренерго» Володимир Кудрицький 5 квітня.

У Міністерстві енергетики України заявили, що не збираються підвищувати ціни на електроенергію для населення в умовах розвʼязаної Росією війни.

З 16 березня 2022 року українська енергосистема працює синхронно із європейською континентальною мережею ENTSO-E.

Україна розраховує наростити експорт електроенергії в країни ЄС до обсягів Бурштинського енергоострова вже за кілька місяців. За словами Кудрицького, після обʼєднання енергосистем України та ЄС уже є експорт 200 МВт на Польщу, які з’явилися майже відразу після синхронізації. Зараз поступово нарощуватимуться обсяги, які експортуватимуться в Румунію, Угорщину та Словаччину. План – досягти 800 МВт. Експорт електроенергії до країн Європи через рік може приносити 2-3% ВВП.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні