Категорія
Новини
Дата

«Укрнафта» закупить три газопоршневі когенераційні установки. Загальна очікувана вартість – понад 2,6 млрд грн

1 хв читання

Газопоршнева когенераційна установка /Пресслужба «Укрнафти»

Газопоршнева когенераційна установка Фото Пресслужба «Укрнафти»

ПАТ «Укрнафта» оголосила закупівлю трьох газопоршневі когенераційні установки загальною потужністю від 72 МВт, з послугами монтажу та введення в експлуатацію. Їх мають поставити до 31 грудня 2024 року. Тендери опубліковані в державній системі закупівель Prozorro.

За 107 років існування Forbes логотип змінювався 18 разів, але таким авангардним і вільним світ його бачить вперше. В новому числі журналу Forbes Ukraine: сучасне мистецтво, топ-50 благодійних фондів, альтернативна енергетика, 30 до 30. Замовляйте вже зараз!

Деталі

  • Перша установка, загальною потужністю 27-30 МВт, повинна мати три газопоршневі двигуни; електричний коефіцієнт корисної дії не менше 46%.  
  • Друга – 27-30 МВт, три газопоршневі двигуни, електричний ККД не менше 46%. 
  • Третя – 18-20 МВт, два газопоршневі двигуни. Електричний ККД не менше 46%.
  • Очікувана вартість першої й другої установки – 960,14 млн грн (без ПДВ), третьої – 640 млн грн (без ПДВ), свідчить інформація у системі Prozorro.
  • Установки мають бути новими та мати відповідні системи віддаленого контролю та безпеки. 
  • Монтаж, шеф-нагляд за монтажем, пусконалагоджувальні роботи, випробування та введення в експлуатацію здійснюється переможцем тендеру. Також саме постачальник установок проводить навчання для персоналу. Гарантія на кожну установку – не менше ніж 24 місяці з дати поставки.
  • Встановлення трьох сучасних електростанцій дозволить компанії підтримати власні технологічні потреби та посилити енергосистему України, зазначили в «Укрнафті».

Контекст

Ситуація в енергетиці України залишається складною. В енергосистемі є значний дефіцит генеруючих потужностей через масовані ворожі атаки з весни цього року. Потреби у відновленні оцінюються у десятки мільярдів доларів.

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроєкти №11258 та №11259 про скасування мита і ПДВ на ввезення в Україну енергетичного обладнання

Український бізнес активно інвестує у газові електростанції. УЗ, «Епіцентр», «Біосфера», «Західнадрасервіс», «Нова пошта» і решта вкладають мільйони доларів у автономність. Чи зможуть виробники задовольнити наростаючий попит з України, звідки залучати інженерів для встановлення технологічного обладнання та яка ціна питання, читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд