Категорія
Новини
Дата

Сили ППО збили 37 із 43 дронів-камікадзе менш ніж за добу

З вечора 16 жовтня протиповітряні сили знищили 37 із 43 дронів-камікадзе, якими російські окупанти атакували Україну. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат на брифінгу в медіацентрі «Україна».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За його словами, із 43 дронів-камікадзе, які летіли з півдня України, 37 було знищено. До цього було залучено всі сили та засоби: авіацію, зенітні ракетні комплекси та інші сили оборони. 
  • «Щонайменше 86% – це знищені «шахеди». Це доволі непоганий результат… Дайте військовим робити свою роботу. Не потрібно з вікна шмаляти, тому що кулі в густонаселених містах повертаються потім на голову людей», – наголосив Ігнат.

Контекст

За оцінкою Повітряних сил, українські військові зазвичай збивають 75% дронів-камікадзе.

17 жовтня в центрі Києва пролунала серія вибухів. Ворог атакував українську столицю іранськими дронами-камікадзе. Наразі є інформація про чотири прильоти, підтверджено влучання по житловому будинку.

Також минулої ночі російські окупанти атакували дронами-камікадзе Миколаїв. Були влучання в олійний термінал біля морського порту та фармакологічну компанію. 

Окупанти знову завдали ударів по критичній інфраструктурі Києва, Дніпропетровської та Сумської областей. За словами премʼєр-міністра Дениса Шмигаля, зафіксовано пʼять ударів дронами в Києві, внаслідок чого було пошкоджено енергетичні обʼєкти та житловий будинок. «Також агресор завдав ракетних ударів по критичній інфраструктурі на Дніпропетровщині й Сумщині. Сотні населених пунктів знеструмлені внаслідок атаки», – написав Шмигаль.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні