Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» відкрила продаж квитків до жіночих купе

1 хв читання

«Укрзалізниця» в пілотному режимі почала продаж квитків у жіночі купе на чотирьох рейсах далекого сполучення, йдеться у повідомленні УЗ. Жіночі купе доступні на поїздки від 30 червня.

⚡️ Ексклюзивний спікер на Саміті СЕО: Грег Маккеон, автор бестселерів «Есенціалізм» та «Без зусиль». Ви дізнаєтеся, як досягати більшого, роблячи менше, і зберігати продуктивність у світі, де вигорання стало нормою. Долучайтеся до саміту вже 1 листопада за посиланням.

Ключові факти

  • Під час пілотного періоду жіночі купе будуть доступні на 4 рейсах, які є серед лідерів за кількістю зареєстрованих конфліктних випадків з початку року, йдеться про №81 Київ – Ужгород; №41 Дніпро – Трускавець; №75 Київ – Кривий Ріг; №15 Харків – Ясіня.
  • Придбати квитки до жіночих купе можна виключно у мобільному застосунку «Укрзалізниці». Щоб отримати доступ до функції, треба оновити додаток.
  • Поїзди з жіночими купе будуть відповідно марковані у застосунку, а посадка до таких купе буде відкрита виключно жінкам і дітям, яким не виповнилося 6 років. 
  • Вартість проїзду в жіночих купе не відрізняється від звичайної, кількість квитків на одне замовлення так само обмежена чотирма.

Контекст

У 2010 році «Укрзалізниця» вже запроваджувала таку послугу, але вона не користувалася попитом, адже була доступною виключно в касах.

Нещодавно у соцмережах спалахнула широка дискусія про створення жіночих вагонів. 15 травня на сайті Кабміну зʼявилась петиція про необхідність виділення принаймні одного окремого вагону для жінок і, відповідно, окремого для чоловіків в усіх потягах «Укрзалізниці», які слідують маршрутом довше шести годин.

У тексті зазначено, що пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі, також серед причин вказані випадки неприйнятної та навʼязливої поведінки до інших пасажирів. «Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах», – сказано у обгрунтуванні до петиції.

23 травня «Укрзалізниця» повідомила, що розглядає можливість запровадження жіночих купе на маршрутах далекого сполучення, йдеться в релізі перевізника. На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через мобільний застосунок УЗ. Жіночі купе планували запровадити в експериментальному режимі на декількох обраних маршрутах далекого сполучення, пасажири яких проводили в дорозі багато часу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд