Фото: «Укрзалізниця» /прес-служба Укрзалізниці
Категорія
Новини
Дата

«Укрзалізниця» планує створити жіночі купе

Фото: «Укрзалізниця» Фото прес-служба Укрзалізниці

«Укрзалізниця» розглядає можливість запровадження жіночих купе на маршрутах далекого сполучення, йдеться в релізі перевізника. На першому етапі послугу з купівлі квитків у жіночі купе можливо реалізувати тільки через мобільний застосунок УЗ.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Зазначається, що наразі розробляються IT-рішення та будуть внесені відповідні зміни до нормативних актів. 
  • Також УЗ проводить консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.
  • «Поточне рішення залізниці – допомогти жінкам почуватися комфортніше та безпечніше за допомогою комплексу заходів, одним з яких стане «пілот» з жіночими купе. Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.
  • Жіночі купе буде запроваджено в експериментальному режимі на декількох обраних маршрутах далекого сполучення, пасажири яких проводили в дорозі багато часу.

Контекст

У 2010 році «Укрзалізниця» вже запроваджувала таку послугу, але вона не користувалася попитом, адже була доступною виключно в касах.

Напередодні у соцмережах спалахнула широка дискусія про створення жіночих вагонів. 15 травня на сайті Кабміну зʼявилась петиція про необхідність виділення принаймні одного окремого вагону для жінок і, відповідно, окремого для чоловіків в усіх потягах «Укрзалізниці», які слідують маршрутом довше шести годин.

У тексті зазначено, що пасажири можуть відчувати дискомфорт через пасажирів протилежної статі, також серед причин вказані випадки неприйнятної та навʼязливої поведінки до інших пасажирів. «Зокрема, відомі навіть випадки зґвалтування у купейних вагонах», – сказано у обгрунтуванні до петиції.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні