Категорія
Новини
Дата

Уряд продовжив ще на два місяці відстрочки від мобілізації

1 хв читання

Кабінет Міністрів продовжив ще на два місяці строки дії відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації, що надана рішеннями Міністерства економіки, повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Мінекономіки раніше пояснювало рішення про продовження тим, що уряд готує зміни до процедури бронювання. Терміни дії відстрочок продовжили, щоб «запобігти зупинці критично важливих для економіки підприємств».

Ключові факти

  • Уряд вніс зміну до постанови «Про продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації».
  • Рішення передбачає продовження строків дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, наданих рішеннями Мінекономіки, що не закінчилися на день ухвалення постанови, автоматично на три місяці, замість одного місяця, як було передбачено раніше.

Контекст

З 18 травня набув чинності оновлений закон про мобілізацію. Тому всі військовозобовʼязані чоловіки та жінки віком 18–60 років протягом 60 днів, до 16 липня включно, повинні оновити свої облікові дані.

Як нове законодавство працюватиме на практиці для громадян, які зобов’язання під час мобілізації є в бізнесу, які повноваження є в поліції та територіальних центрів комплектування (ТЦК), що очікує на чоловіків за кордоном – читайте тут

На 30 травня у мобільному застосунку «Резерв+» оновили військо-облікові дані 1,3 млн військовозобовʼязаних. Ідеться про громадян, що перебувають як в Україні, так і за її межами, розповіла заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко під час форуму «Гроші для Перемоги» від Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні