Категорія
Новини
Дата

Уряд вдвічі збільшив розмір грантів для підприємців Харківщини – до 500 000 грн

1 хв читання

Кабінет міністрів вдвічі збільшив граничну суму грантової допомоги на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа» для підприємців, які працюють у Харкові чи області, повідомляє Мінекономіки. Вони можуть отримати допомогу на розвиток бізнесу на суму до 500 000 грн.

Таким чином уряд стимулює розвиток економіки регіону, який потерпає від регулярних обстрілів Росії, відключень світла, руйнувань і втрат.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Ключові факти

  • Для підтримки підприємців Харківщини уряд вирішив вдвічі збільшити граничну суму грантової допомоги на розвиток бізнесу за програмою «Власна справа» – до 500 000 грн. Ці кошти можна спрямувати на оплату оренди, обладнання, зокрема й купівлю генераторів.
  • Ще однією зміною, яку уряд вніс до умов програми «Власна справа», стало те, що для отримання гранту менш ніж на 75 000 грн фізособами, які ще не зареєструвалися як ФОП, тепер не обовʼязково створювати робоче місце.

Підприємці, які отримують гранти від держави, мають виконати такі умови:

  • від 50 000 грн до 75 000 грн – не обовʼязково створювати робочі місця, така умова діє виключно для фізособ, які ще не зареєструвалися, як ФОП;
  • від 75 000 грн до 150 000 грн – необхідно створити одне робоче місце для фізосіб, які ще не зареєструвалися, як ФОП;
  • від 50 000 грн до 150 000 грн – необхідно створити одне робоче місце, це умова для всіх;
  • від 150 000 грн до 250 000 грн – необхідно створити два робочих місця для всіх.

Отримані грантові кошти можна витратити на оренду, обладнання, меблі, програмне забезпечення, маркетинг та рекламу тощо.

  • Підприємцям, які бажають долучитись до грантової програми «Власна справа», потрібно зареєструватися або авторизуватися на порталі «Дія», заповнити онлайн-заявку, прикріпити бізнес-план за формою й підписати електронним підписом. 

Контекст

Урядовий проєкт єРобота є однією зі складових політики «Зроблено в Україні» та включає грантові програми, спрямовані на стимулювання підприємницької діяльності та створення робочих місць. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу «Власна справа», грантів для ветеранів та другого з їхнього подружжя, грантів на створення й розвиток переробних підприємств. 

Грантова програма «Власна справа» стартувала у липні 2022 року для підтримки мікро- та малого бізнесу. Від початку реалізації програми до неї долучились вже понад 17 600 підприємців, які створять більш ніж 38 000 робочих місць.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні