Категорія
Новини
Дата

УЗ отримає допомогу від Великої Британії на £10 млн

«Укрзалізниця» отримає допомогу від Великої Британії на майже £10 млн, зазначено в повідомленні УЗ. Зокрема, йдеться про обладнання для відновлення інфраструктури.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Допомогу надіслала британська залізнична компанія Network Rail Infrastructure Limited за сприяння Міністерства транспорту Великої Британії.
  • УЗ отримає обладнання для швидкого відновлення мостів та залізничної інфраструктури: 45 контейнерів з мостовою системою Acrow 700XS Rail, опорами, обшивкою тунелів, інструментами.
  • У січні українські залізничники пройшли навчальний тренінг для роботи із системою.

Контекст

З початком повномасштабної війни неефективна «Укрзалізниця» перетворилася на машину з порятунку мільйонів українців. Держкомпанія розпочала воєнний рік із прибутком 457 млн грн за підсумками 2021 року. За рік компанія евакуювала понад 4 млн людей, медичними поїздами – 2500 цивільних поранених.

У грудні 2022-го «Укрзалізниця» домовилася про відтермінування виплат за євробондами. 12 грудня S&P Global Ratings знизило кредитний рейтинг УЗ із «CCC-» до «СС» через пропозицію компанії власникам своїх євробондів з погашенням у 2024 та 2026 роках відстрочити всі платежі за ними на 24 місяці.

УЗ завершила 2022 рік із чистим збитком 10,8 млрд грн проти прибутку 457 млн грн у 2021-му.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні