Категорія
Новини
Дата

В енергосистемі зберігається значний дефіцит потужності, по всій Україні діють обмеження – «Укренерго»

На ранок 21 грудня зберігається значний дефіцит потужності в енергосистемі України. Ситуація в центральних областях і Києві залишається складною, йдеться в повідомленні НЕК «Укренерго». 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • По всій Україні діють обмеження, спричинені пошкодженнями магістральних мереж систематичними ракетними та безпілотними атаками. До всіх областей доведено ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень. Наразі працюють усі види генерації, заявили в компанії.
  • В «Укренерго» наголосили, що ситуація в центральному регіоні, зокрема й у Києві, залишається все ще складною.
  • Ворог уночі знову обстрілював артилерією деокуповані райони на сході та півдні, внаслідок чого пошкоджено електромережі. Ремонтні роботи вже розпочато. Відновлення пошкоджених росіянами мереж тривають безперервно, зазначили в компанії.

Контекст

У ніч на 19 грудня Росія здійснила чергову атаку із застосуванням дронів, українська протиповітряна оборона знищила 30 Shahed, повідомляє Генеральний штаб України. Загалом виявлено близько 35 дронів-камікадзе іранського виробництва Shahed-136/131. У Києві є пошкодження обʼєктів інфраструктури внаслідок атаки, написав міський голова столиці Віталій Кличко.

У Київській області пошкоджено об’єкти інфраструктури та приватні будинки, за даними голови Київської ОВА Олексія Кулеби, постраждали двоє людей.

За час повітряної тривоги в небі над столицею було зафіксовано 23 ворожі БПЛА, сили оборони знищили 18 дронів, кажуть у Київській МВА.

Після попередніх хвиль російських атак співробітники української розвідки помітили уламки дозвукової крилатої ракети Х-55, розробленої в 1970-х для перевезення ядерної боєголовки, повідомив представник Головного управління розвідки Вадим Скібіцький, пише The New York Times. Нині окупанти мають запас на здійснення трьох-пʼяти хвиль ракетних ударів по Україні.

В «Укренерго» зазначили, що енергетики тримають ситуацію під контролем, в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, вона працює синхронно з європейською континентальною мережею.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні