Категорія
Новини
Дата

В ЄС з'явиться посада відповідального за дотримання санкцій проти Росії – FT

Єврокомісія вже цього тижня призначить відповідального за дотримання санкцій проти Росії в усьому світі, пише Financial Times.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти

  • В ЄС створять нову посаду – представника з питань санкцій – для суворішого застосування санкцій у деяких країнах, зокрема в Туреччині. У такий спосіб в ЄС прагнуть унеможливити обхід обмежувальних заходів проти РФ.
  • На цю посаду у вівторок Єврокомісія призначить Девіда ОʼСаллівана – колишнього посла ЄС у США, кажуть джерела. Планується, що він почне роботу в січні.
  • Як зазначає видання, це відбувається в той момент, коли ЄС, США та інші союзники зосереджуються на ліквідації лазівок у своїх санкціях проти режиму Путіна.

Контекст

Серед країн, які перебувають у центрі уваги ЄС щодо дотримання санкційного режиму проти Росії, Туреччина, яка відмовилася запроваджували обмежувальні заходи ЄС проти Москви. 

США та ЄС наполягали, зокрема, на тому, щоб Анкара припинила постачання заборонених товарів трейдерами, які прагнуть обійти жорсткий експортний контроль промислової та оборонної продукції, встановлений для РФ. Також у центрі уваги ЄС Сербія та Об’єднані Арабські Емірати.

Заступник міністра фінансів США Воллі Адейемо напередодні заявив, що адміністрація Джо Байдена має розвідувальні дані щодо діяльності російського уряду. «Ми бачимо дані розвідки про спроби РФ уникнути санкцій. Ми також бачимо розвіддані про те, що потрібно Росії, щоб продовжувати війну в Україні», – наголосив Адейемо.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні