Категорія
Новини
Дата

Туреччина ігнорує заклики до санкцій і збільшила експорт у Росію до майже $3 млрд

Туреччина нарощує торгівлю з Росією, незважаючи на заклики союзників про введення санкцій. ЇЇ експорт до Росії знаходиться на найвищому рівні з 2014 року, пише Bloomberg.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Санкції у звʼязку з вторгненням Росії до України спровокували відтік транснаціональних корпорацій, але одна країна відкрито хвалиться бумом у торгівлі з Росією – Туреччина, йдеться у матеріалі.
  • Міністр транспорту Туреччини Аділь Караісмаілоглу повідомив про зростання торгівлі автомобілями з Росією на 58% за перші чотири місяці року, що свідчить про зростаючі логістичні потужності Туреччини.
  • Це лише один приклад масштабного стрибка турецького експорту до Росії, який, за даними державної служби статистики Туреччини, у першому півріччі досяг восьмирічного максимуму в $2,91 млрд.

Контекст

Туреччина не ввела санкції проти Росії, натомість намагалася збалансувати свої відносини з обома сторонами у війні. Країна забезпечує Україну дронами, одночасно заохочуючи російські інвестиції та життєво важливу іноземну валюту, яку вони приносять.

Туреччина ігнорує заклики союзників НАТО із США та Європи, які намагалися виступити єдиним фронтом, щоб ізолювати російську економіку за допомогою санкцій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні