Категорія
Новини
Дата

В Україні арештували корпоративні права великого хімпідприємства на 2,3 млрд грн

Суд наклав арешт на корпоративні права одного з найбільших в Україні виробників органічних хімічних речовин на загальну суму 2,3 млрд грн, а також на 35 об’єктів нерухомості цього підприємства. Про це повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними слідства, підприємство повʼязане з російськими компаніями. Службових осіб підприємства підозрюють в ухиленні упродовж 2017–2022 років від сплати податків на суму понад 3 млрд грн. 
  • Згадані особи, заявляє слідство, протиправно перерахували на користь юридичної особи-нерезидента, підконтрольної російській нафтовій компанії, понад 5 млрд грн для їх легалізації.
  • Досудове розслідування здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України.

Контекст

1 квітня Верховна Рада ухвалила порядок націоналізації майна, що належить громадянам РФ та будь-яким фізичним та юридичним особам, які публічно заперечують російсько-українську війну.

На початку липня у Вінницькій області арештовані активи російської компанії на більше ніж 2 млрд грн. Компанія, яку контролює російський бізнесмен і член партії «Единая Россия», намагалася вивести свої активи від початку повномасштабного вторгнення РФ. За даними Forbes, йдеться про бізнесмена Володимира Плесовських і підприємство «Вінницяпобутхім» – виробника ТМ «Ушастий нянь».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні