Категорія
Новини
Дата

В Україні через спеку зафіксовано новий рекорд споживання електрики – «Укренерго» 

Цими вихідними попит на електроенергію побив черговий рекорд, повідомляє «Укренерго». У неділю, 20 серпня, зафіксований максимум споживання у вихідний день, воно було на 0,3% більше за попередній рекордний показник у суботу, 5 серпня.

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними НЕК, загалом на вихідних споживання, як і температура були аномально високими. Зокрема, в суботу, 19 серпня, рівень споживання був вище на 5%, ніж у попередню суботу, 12 серпня, а вчорашній показник перевищив цифрові значення за минулу неділю на 10%.
  • В «Укренерго» зазначили, що 21 серпня здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини та Молдови в ранкові й вечірні години з максимальною потужністю в окремі години до 518 МВт. Водночас експорт відсутній.
  • Українців закликали ощадливо споживати електроенергію.

Контекст

У кінці липня керівник «Укренерго» Володимир Кудрицький заявив, що в серпні в Україні очікується дефіцит електроенергії, оскільки енергоблоки атомних станцій, які виробляють найбільше електроенергії в країні, виведуть у ремонт. «Серпень буде важким місяцем», – каже Кудрицький.

У серпні та вересні дефіцит генерації становитиме 1200 МВт, або близько 10% споживання, за словами колишньої в.о. міністра енергетики Ольги Буславець. 

Протягом червня–липня обсяги нестачі електроенергії залежали від погоди та доходили до 500-600 МВт. Цей дефіцит покривався імпортом. Також у червні «Укренерго» кілька разів робило запити щодо аварійної допомоги від сусідніх країн. Наприклад, 27 червня Україна отримувала з Румунії додаткові 150 МВт щогодини з 19:00 до 23:00. Аварійна допомога – це екстрений захід для подолання позаштатної ситуації в енергосистемі, яку неможливо передбачити, повідомила пресслужба «Укренерго».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні