Категорія
Новини
Дата

В Україні створили плащ-невидимку для Сил оборони, який захищає від ворожих тепловізорів і дронів (відео)

В Україні на базі оборонного кластера Brave 1 створили захист від російських тепловізорів і дронів з тепловізійними камерами, повідомив віцепремʼєр з інновацій, розвитку освіти, науки і технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Плащ блокує випромінювання тепла і робить бійців непомітними для ворога.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Плащ компактний і легкий – вага до 2,5 кг. Має високу захищеність від дощу та мокрого снігу. Також плащ не горить і захищає від високих температур. 
  • Федоров оприлюднив відео із готовим зразком, який пройшов успішні випробування в польових умовах.
  • «Плащ-невидимка – це лише одна з розробок, яка допоможе рятувати життя наших військових на фронті. Потрібно ще більше», – написав віцепремʼєр. 

Контекст

У липні 2022 року Мінцифри спільно з Міноборони, Генштабом ЗСУ, Держспецзв’язку в межах фандрейзингової платформи UNITED24 оголосили перший збір на «Армію дронів». 

За рік «Армія дронів» із проєкту, що реалізується в межах UNITED24, перетворилася на системну державну програму. Збори на безпілотники підтримували донори зі 100 країн, вдалося придбати тисячі дронів і забезпечити ними понад 200 підрозділів ЗСУ, ГУР, СБУ, ССО.

За даними Міноборони, на озброєння чи в експлуатацію прийнято 28 моделей українських БпЛА. Зокрема девʼять моделей дронів-камікадзе, серед яких три літакового типу, а також шість моделей FPV-дронів.

Нещодавно Федоров оприлюднив відео з роботою секретного українського дрона, який вразив російську техніку, за вечір окупанти втратили її на понад $7 млн. Ударна рота БпЛА «Ахіллес» 92 ОШБр уразила танки Т-80, Т-72 та гаубиці Д-30.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні