Категорія
Новини
Дата

В Україні запустили венчурний фонд обсягом $10 млн для підтримки стартапів

У 2024 році в Україні запустився венчурний фонд SMG Capital. Очікуваний обсяг фонду – $10 млн, пише AIN.UA з посиланням на керівного партнера Олександра Шинкарьова.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • SMG Capital зібраний майже на 50% із власних коштів і коштів партнерів. Він створений на базі трьох венчурних фондів із США, Європи та України, зазначив Шинкарьов.
  • Фонд планує інвестувати у компанії з українськими засновниками, які орієнтовані на ринок США. Загалом планується проінвестувати в 100 tech-стартапів на ранніх стадіях.
  • SMG Capital також запускає тримісячну програму для українських стартап-ентузіастів. За словами Шинкарьова, її мета – забезпечити учасників необхідними знаннями, навичками та ресурсами для успішного запуску власних стартапів, приєднання до наявних проєктів або формування команд для майбутніх стартапів.
  • SMG Builder пропонує такі можливості для стартапів: інвестиція в розмірі $25 000, можливість стати співзасновником стартапу, шанс знайти команду для запуску стартапу, рекомендація для завершення стажування від міжнародної компанії.
  • Майбутні партнери білдера зможуть стати співзасновниками стартапів, наставниками чи консультантами для допомоги виходу на ринок США.

Контекст

Фонд SMG Capital юридично був створений ще у 2021 році. Після початку повномасштабного вторгнення його діяльність була призупинена, фактично він почав роботу тільки цього року.

Раніше компанія Google оголосила про запуск другого фонду в межах ініціативи Startup Ukraine Support Fund з бюджетом у $10 млн для підтримки українських стартапів у 2024 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні