Категорія
Новини
Дата

В українській команді GlobalLogic 6500 фахівців, найм спеціалістів з ринку просів у кілька разів

На кінець 2022-го українська команда одного з найбільших у країні IT-роботодавців GlobalLogic налічувала понад 7000 спеціалістів. На серпень 2023-го компанія має 6500 фахівців, більшість вакансій закривається за рахунок внутрішніх ресурсів, розповів у інтерв’ю Forbes Ukraine віцепрезидент зі стратегічних ініціатив GlobalLogic Андрій Яворський.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Компанія не проводила звільнень, але команда скорочується разом із бізнесом в Україні. «Є ще натуральне скорочення компанії: новий бізнес не приходить, люди йдуть. Ми їх просто не заміняємо тому, що зростання в Україні немає», – каже Яворський.
  • З початку 2023-го GlobalLogic закрив близько 700 позицій, лише 300 з них – найняті з ринку фахівці. 
  • «Ми беремо спеціалістів з ринку, просто якщо до війни це було 500 людей, то зараз у кілька разів менше», – каже Яворський. На початок серпня компанія має до 160–170 відкритих вакансій.

Контекст

«Ситуація на ринку важка, але активність все одно є», – каже Яворський. Частина спеціалістів, за його словами, приймає пропозиції від інших компаній. «З людьми, які довго без проєктів, розходимося за взаємною згодою, вічно це тривати не може», – додає він, зазначаючи, що аналогічні процеси відбувалися й до війни.

GlobalLogic намагається частково компенсувати дефіцит нових клієнтів за рахунок замовлень материнської компанії Hitachi. На низці проєктів для енергетичного підрозділу Hitachi Energy задіяно по 40–80 людей. GlobalLogic співпрацює із залізничним підрозділом Hitachi Rail і веде перемовини з кількома бізнесами Hitachi в галузі автоматизації промисловості.

GlobalLogic – частина японської корпорації Hitachi. Глобальний штат – близько 30 000 інженерів по всьому світу, з них понад 20% – в Україні. GlobalLogic активно розширюється у Європі. Компанія має понад 2000 інженерів у Польщі, близько 700 – у Словаччині, близько 1000 – у Румунії.

Повну версію розмови читайте тут.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні