Категорія
Новини
Дата

ВАКС засудив представника столичного забудовника до умовного терміну за хабар. Він задонатить «Армії дронів» $100 000

Вищий антикорупційний суд засудив представника столичного забудовника за спробу підкупу голови Держінспекції архітектури та містобудування, йдеться в повідомленні САП. Він отримав умовний термін та перерахує $100 000 на проєкт «Армія дронів».

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Попри наявні порушення забудовник намагався отримати сертифікат готовності до експлуатації багатоповерхівки в Києві. За вирішення питання представник забудовника пропонував голові ДІАМ $120 000. 
  • Суд визнав особу винуватою у вчиненні злочину та призначив покарання у вигляді пʼяти років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки. 
  • Разом із тим представник забудовника зобов’язався перерахувати $100 000 на потреби ЗСУ, а саме на проєкт «Армія дронів» до фонду United 24. 
  • Також внесені у якості застави 2,2 млн грн будуть перераховані на потреби ЗСУ, а неправомірну вигоду у сумі майже $120 000 стягнуто в дохід держави.

Контекст

До платформи United24 за майже 10 місяців роботи долучилися люди зі 110 країн світу, а загальна сума благодійних внесків перетнула позначку $287 млн.

За даними Мінцифри, на кінець лютого за проєктом «Армія дронів» профільні державні органи вже закупили 1879 безпілотників на загальну суму більш як 3,7 млрд грн і підготували 5672 оператора.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні