Категорія
Новини
Дата

Велика Британія допоможе 10 українським громадам у відновленні. Хто отримає гроші

Міністерство розвитку громад та уряд Великої Британії за результатами конкурсу обрали 10 українських громад, які розпочнуть процес відновлення, йдеться у релізі проєкту. Загалом заявки на участь у проєкті надіслали майже 500 громад.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

Мінвідновлення за узгодження з посольством Великої Британії відібрали до участі в межах проєкту такі громади:

  • Вінницька область (Ладижинська громада);
  • Миколаївська область (Новобузька громада);
  • Одеська область (Кароліно-Бугазька громада);
  • Полтавська область (Гоголівська громада);
  • Сумська область (Роменська та Дубов’язівська громади);
  • Харківська область (Новопокровська громада);
  • Чернігівська область (Сосницька, Бобровицька та Михайло-Коцюбинська громади).
Велика Британія допоможе 10 українським громадам у відновленні. Хто отримає гроші /Фото 1

Інфографіка: Відбудова громад

Усі обрані громади мають статус територій відновлення, пошкодження критичної та соціальної інфраструктури і раніше не розробляли плани відновлення й розвитку. 

Громади також надіслали на розгляд об’єкти, для яких можна отримати фінансування на розробку проєктно-кошторисної документації.

Контекст

Проєкт Good Governance Fund «Планування відновлення в громадах» підтримує українські територіальні громади у відновленні. Проєкт реалізується спільно з Міністерством розвитку громад, за підтримки уряду Великої Британії (UK International Development) та втілюється Abt Britain і KPMG в Україні.

Загалом заявки на участь у проєкті надіслали 487 українських громад, найбільше звернень було з Дніпропетровської, Київської, Полтавської, Харківської, Одеської та Сумської областей. 

Найбільше запитів стосувалися відновлення закладів освіти, мультифункціональних публічних просторів, де поєднуються ЦНАПи, сільські селищні ради і місця громадської активності, системи водопостачання, реабілітаційні центри.

3 січня премʼєр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду сказав, що збитки, завдані Україні внаслідок війни, перевищують $700 млрд. У березні Світовий банк збільшив оцінку потреб України на відновлення та реконструкцію до $411 млрд

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні