Міністерка економіки Юлія Свириденко /Антон Забєльський для Forbes Ukraine
Категорія
Новини
Дата

Фонд відбудови України, над яким працює BlackRock, розпочне роботу на початку 2024 року – Свириденко

Міністерка економіки Юлія Свириденко Фото Антон Забєльський для Forbes Ukraine

В першому кварталі 2024-го BlackRock планує запустити роботу проєктної команди (project preparation facility) фонду для відбудови України, розповіла в інтерв’ю Forbes міністерка економіки Юлія Свириденко.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Початок функціонування проєктної команди важливий для роботи над конкретними інвестиційними проєктами в Україні, які в майбутньому фінансуватиме Фонд, зазначила Свириденко.
  • Мінекономіки сподівається, що юридичне структурування роботи фонду та налаштування його корпоративного управління відбудеться в першому півріччі 2024-го, додала міністерка.
  • «Це необхідно зробити якомога швидше, оскільки міжнародні агенції розвитку вже виявляють зацікавленість співфінансувати проєкт», – сказала Свириденко. Вона не уточнила про які саме інституції та обсяги фінансування йдеться.

Контекст

Влітку BlackRock представила таймлайн заснування фонду для відбудови України. 

Ukrainian Development Fund (UDF) для України, зі створенням якого уряду допомагають BlackRock та JP Morgan Chase, повноцінно запрацює лише за кілька років, розповів керуючий директор BlackRock Матіас Вирволл. Його ймовірний обсяг не перевищуватиме $10 млрд.

Вирволл представив презентацію з відповідними параметрами 6 липня на конференції USAID Financial Sector Reform Project «Боргові інструменти для сприяння відновленню». Це перша розгорнута інформація про плани щодо цього фонду.

Про його створення в майбутньому українське Міністерство економіки оголосило під час Конференції з відбудови України в Лондоні. Раніше про намір зібрати $100 млрд приватного капіталу заявляв австралійський мільярдер Ендрю Форрест. Сам він готовий інвестувати у проєкт $500 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні