Категорія
Новини
Дата

Велика Британія готується передати Україні крилаті ракети дальністю до 300 км – WP

Велика Британія планує передати Україні ракети радіусом дії до 300 км. Про це пише The Washington Post з посиланням на повідомлення, опубліковане британським Міноборони у матеріалах закупівлі Міжнародного фонду підтримки України.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Неназваний британський чиновник повідомив виданню, що остаточне рішення поки що не ухвалено. Він також не уточнив терміни поставок, тип і кількість зброї, яку можуть поставити Україні.
  • Проте такі плани видання називає «суттєвим кроком» на шляху до того, щоб Велика Британія сама поставила такі боєприпаси. 
  • WP вважає, що під опис підпадають британські крилаті ракети повітряного базування Storm Shadow, які можуть бути встановлені на українських літаках.

Контекст

У секретних документах Пентагону і розвідки США йшлося про те, що Велика Британія планує відправити Україні ракети Storm Shadow, а також свій персонал, який допомагатиме в наведенні ракет на цілі.

У грудні минулого року міністр оборони Великої Британії Бен Воллес не виключав постачання Україні ракет Storm Shadow. А у лютому цього року на Мюнхенській конференції з безпеки премʼєр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявляв, що Велика Британія має намір стати першою країною, яка надала Україні зброю більшої дальності.

Наразі найбільш далекобійною зброєю, яку Україна отримала від західних союзників, є РСЗВ HIMARS зі снарядами GMLRS. Їх дальність становить близько 80 км.

Українська влада неодноразово просила у США ракети ATACMS дальністю близько 300 км, але поки що безрезультатно.

Міністр оборони Олексій Резніков у лютому заявляв, що Україні необхідна далекобійна зброя. За його словами, Київ готовий надати гарантії, що зброя партнерів не використовуватиметься для обстрілу території РФ.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні