США готують військову допомогу Україні на $1,2 млрд перед контрнаступом /Gettyimages
Категорія
Новини
Дата

США готують військову допомогу Україні на $1,2 млрд перед контрнаступом

Gettyimages

Сполучені Штати мають намір оголосити про пакет допомоги Україні на суму $1,2 млрд вже у вівторок, 9 травня, пише CNN із посиланням на американського чиновника. Пакет включатиме безпілотники, артилерійські боєприпаси та ракети ППО, а також інше озброєння.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Пакет підпадатиме під дію Ініціативи сприяння безпеці України (USAI), що означає, що його укладуть за контрактом і закуплять у виробників, а не нададуть безпосередньо із запасів Міністерства оборони.
  • Пакети USAI призначені для створення середньо- та довгострокових поставок для України.
  • Зазначається, що оголошення допомоги відбувається у критичний момент, коли насувається контрнаступ України проти російських військ.

Контекст

Минулого тижня Пентагон оголосив про 37-ме вилучення обладнання з інвентарних запасів Пентагону з серпня 2021 року. Пакет на $300 млн включав додаткові боєприпаси для ракетної системи HIMARS, артилерійські й танкові боєприпаси, протитанкові засоби та багато іншого.

Загалом із початку великої війни США оголосили про військову допомогу Україні на суму близько $35 млрд.

У квітні видання The Washington Post писало, що очікуваний весняний контрнаступ України відкладено через погоду, повільне постачання техніки та брак боєприпасів. Ще більше ускладнив заплановану контратаку витік десятків американських військових і розвідувальних документів

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні