Категорія
Новини
Дата

Велика Британія може зобовʼязати іноземні банки створювати дочірні компанії у країні після краху Silicon Valley Bank

Банк Англії розглядає плани щодо примусу більшої кількості міжнародних банків до створення дочірніх компаній у Великій Британії, пише Financial Times із посиланням на джерела. За їхніми словами, регулятор розглядає цей план у рамках перевірки різкого краху Silicon Valley Bank цього року.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Зазначається, що у разі ухвалення змін місцевим регулюючим органам легше бути захопити контроль над дочірніми компаніями, такими як SVB у Лондоні, у разі банкротства.
  • Водночас примус більшої кількості банків до створення таких підрозділів, ймовірно, буде непопулярним у галузі, оскільки повноцінні дочірні компанії коштують дорожче, ніж просто утримання філій у Великій Британії.
  • «Можливість використовувати філіальні структури є важливою частиною того, що робить Лондон успішним і повʼязаним міжнародним фінансовим центром», – сказав Джайлс Френч, виконавчий директор Асоціації іноземних банків, яка представляє близько 200 іноземних банків, що ведуть бізнес у Великій Британії.
  • Він додав, що будь-яку зміну необхідно буде «ретельно оцінити, щоб вона не заважала міжнародним банкам працювати у Великій Британії та надавати необхідну ліквідність та капітал».

Контекст

Голова регулюючого підрозділу Банку Англії Сем Вудс заявив у березні, що у Великій Британії є понад 150 відділень з активами на суму близько £6,3 трлн. Згідно зі звітами Банку Англії, станом на червень такими філіями були ABN Amro, Korea Development Bank та CaixaBank.

Наразі підхід Банку Англії передбачає, що банки з роздрібними депозитами у розмірі £100 млн і «транзакційними депозитами малих компаній» повинні створити дочірній підрозділ.

Керівництво Банку Англії також вказує на те, що якщо у фінустанови понад 5000 роздрібних клієнтів і клієнтів з числа малих компаній, йому також може знадобитися створити дочірню компанію. Однак він додає, що ці граничні значення не є «жорсткими» і «можуть відрізнятися залежно від фірми».

Джерела розповіли FT, що крах SVB спонукав Банк Англії переглянути ці порогові значення. Компанія SVB, що базується в Лондоні, стала дочірньою за шість місяців до банкрутства її материнської компанії, що дало змогу Банку Англії захопити контроль над британським підрозділом, коли він зіткнувся з труднощами.

На той час у SVB були депозити на суму майже £9 млрд, які в основному належали корпоративним клієнтам. Уряд швидко організував продаж HSBC за £1, забезпечивши повне покриття депозитів британських технологічних компаній та інших груп, які залежать від банку.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні