Категорія
Новини
Дата

Велика Британія запровадила санкції проти двох російських олігархів

1 хв читання

Велика Британія запроваджує санкції проти двох російських олігархів — Алішера Усманова та Ігоря Шувалова, повідомляє BBC.

Ключові факти

  • Нові обмеження уряду Великобританії передбачають, що їх активи будуть заморожені, а самим російським олігархам буде заборонено поїздки до Великої Британії.
  • Британським громадянам і підприємствам не дозволять мати з ними справу.
  • Усманов мав комерційні звʼязки із англійськими футбольними клубами «Евертон» та «Арсенал», але вони були призупинені.
  • Шувалов обіймав посаду віцепремʼєра Росії, а зараз є головою російської держкорпорації «ВЕБ.РФ».

Контекст

Цього тижня ЄС заморозив активи Усманова, назвавши його «прокремлівським олігархом, який має тісні зв’язки з президентом РФ Путіним». Реагуючи на таке рішення ЄС, Усманов назвав його несправедливим і додав, що «використовуватиме всі законні способи для захисту честі та репутації». 3 березня Рада директорів нафтової компанії «Лукойл», співвласником якої є Усманов, виступила за припинення війни Росії проти України.

Лидер британских лейбористов Кейр Стармер в среду поставил премьеру Борису Джонсону вопрос о том, почему в санкционный список не внесен глава ВЭБ.РФ Игорь Шувалов. Стармер отметил, что Шувалов владеет двумя квартирами в центре Лондона общей стоимостью около 11,4 млн фунтов стерлингов. Джонсон, в свою очередь, заявил, что правительство Великобритании хотело бы «ввести санкции в отношении любых частных лиц и компаний», близких к властям России.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні