Велика Британія запроваджує нові санкції проти Росії напередодні річниці вторгнення в Україну /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Велика Британія запроваджує нові санкції проти Росії напередодні річниці вторгнення в Україну

Getty Images

Велика Британія оголошує про запровадження нових санкцій проти РФ через вторгнення до України, йдеться у повідомленні британського уряду. Списки включають виробників боєприпасів, компанії з виробництва електроніки, а також торговців алмазами та нафтою.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Британський міністр закордонних справ Девід Кемерон сьогодні оголосив про нові санкції, спрямовані проти фізичних та юридичних осіб, які підтримують війну проти України. Ці санкції також націлені на ключові джерела російських доходів, обмежуючи торгівлю металами, алмазами й енергоносіями.
  • «Наші санкції позбавляють Путіна ресурсів, яких він відчайдушно потребує для фінансування своєї важкої війни», – сказав Кемерон.
  • Він додав, що Велика Британія продовжить підтримувати Україну стільки, скільки потрібно.
  • Серед тих, хто сьогодні підданий санкціям, є компанії, повʼязані з виробництвом боєприпасів, вибухових речовин та інших критично важливих товарів, що використовуються у військовій техніці. До них входить ДП «Свердлов» – найбільше підприємство російської боєприпасної промисловості. Також під санкції попали ключові російські імпортери та виробники верстатів, які використовуються у виробництві оборонних систем і компонентів – від ракет та двигунів до танків і винищувачів.
  • У списках також є нафтотрейдер Нільс Трост та його компанія Paramount Energy & Commodities SA. Трост сприяє безперешкодній торгівлі російською нафтою поза зоною дії санкцій Великої Британії і G7, у тому числі через компанію Paramount Energy & Commodities DMCC, що базується в ОАЕ, яку Велика Британія ввела до списку в листопаді 2023 року.
  • Також обмеження стосуються компаній Fractal Marine DMCC, Beks Ship Management та Active Shipping, які працюють у російській енергетиці у складі тіньового флоту.
  • Країна запровадила санкції також проти двох російських алмазних компаній «Алмазний мир» і «АГД Даймондс», а таклж Павла Мариничева, нового генерального директора АЛРОСА, найбільшого державного виробника алмазів у Росії.
  • Окрім цього, у список увійшов проєкт «Арктик СПГ 2» та його директор Олег Карпушин. 
  • Також санкції стосуються пʼяти керівників вищої ланки або власників найбільших російських виробників міді, цинку та сталі.

Контекст

21 лютого посли ЄС погодили 13-й пакет санкцій проти Росії. Погоджений пакет є одним із найширших, схвалених ЄС. Офіційне його затвердження очікується 24 лютого, зазначили офіційні представники блоку. Новий пакет санкцій міститиме заходи, покликані обмежити доступ Росії до технологій для виготовлення безпілотників, зазначила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Блок додасть майже 200 фізичних і юридичних осіб до нового санкційного пакета. Вперше будуть включені три компанії з Китаю та одна з Індії

Країни «Великої сімки» цього тижня намагатимуться запевнити Україну в тому, що їхня підтримка не ослабне, також члени G7 у своїх санкціях націляться на треті країни та компанії, які допомагають Росії у війні, згідно з проєктом заяви, з якою ознайомилося агентство Bloomberg

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні