Категорія
Новини
Дата

Veon оскаржила в суді арешт корпоративних прав «Київстару»

Нідерландська телекомунікаційна компанія Veon, якій належить 100% акцій «Київстар», подала два клопотання до суду для оскарження арешту корпоративних прав мобільного оператора. Про це йдеться у пресрелізі Veon.

Ключові факти

  • Veon заявила, що оскаржує заморожування своїх корпоративних прав в «Київстар» з огляду на те, що ці корпоративні права належать виключно Veon, і що їх повне або часткове вилучення прямо порушує права Veon та її міжнародних боргових і акціонерних інвесторів.
  • Будь-які дії, спрямовані на права, пільги або кошти підсанкційних осіб, не можуть бути спрямовані на «Київстар» або Veon, наголосили в компанії.
  • В заяві зазначено, що на час її оприлюднення ні представникам групи Veon, ні «Київстар» офіційно не були вручені рішення суду про накладення арешту на корпоративні права в «Київстарі». Також не було змінено постанову суду від 13 жовтня 2023 року, що зменшила відсоток арештованих корпоративних прав до 47,85% акцій, зазначили в компанії.

Цитата

«Бездоганний послужний список Veon і «Київстару» в наданні послуг в Україні, діалог, який ми встановили минулого тижня в Україні під час візиту нашої делегації і стабільна доступність механізмів та процедур оскарження дають мені впевненість у тому, що ми досягнемо нашої мети, захищаючи наші права», – заявив гендиректор Veon Group Каан Терзіоглу.

Контекст

Суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським бізнесменам Михайлу Фрідману, Петру Авену та Андрію Косогову. Зокрема, арештовано останній актив Фрідмана в Україні – частка в мобільному операторі «Київстар». В пресслужбі мобільного оператора заявили, що «підсанкційна особа жодним чином не впливає на діяльність компанії».

За словами співрозмовника Forbes, Мінʼюст готує позов до Вищого антикорупційного суду щодо стягнення частки Фрідмана у «Київстарі»

9 жовтня Veon оголосив про завершення продажу своїх російських активів групі топменеджерів «ВимпелКому» на чолі з генеральним директором компанії Олександром Торбаховим.

Пізніше видання Економічна правда повідомило, що під арешт також потрапили корпоративні права найменшого мобільного оператора — lifecell. До списку потрапили основна юрособа ТОВ «Лайфселл», платіжний сервіс Paycell та оператор вишок UkrTOWER – дочірня компанія Turkcell.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні