Категорія
Новини
Дата

Veon планує інвестувати $600 млн у модернізацію інфраструктури «Київстару»

Нідерландська телекомунікаційна компанія Veon заявила, що інвестує $600 млн в інфраструктуру своєї української дочірньої компанії «Київстар», пише Reuters

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія, зареєстрована в Амстердамі, заявила, що кошти допоможуть модернізувати інфраструктуру оператора мобільного звʼязку, зокрема покращити звʼязок та послуги 4G по всій Україні.
  • За словами Veon, технічні бригади «Київстар» виконали близько 150 000 ремонтів із моменту вторгнення Росії минулого року, додавши, що 93% мережі перебувають у робочому стані.
  • «Ми використовуємо цю можливість, щоб зробити сміливу заяву про нашу прихильність до інвестицій», – сказав агентству генеральний директор «Київстар» Олександр Комаров. Він повідомив, що інвестиції, які будуть розподілені протягом наступних трьох років, розширять покриття мережі 4G компанії до 98% населення України, а також зроблять її готовою до 5G після закінчення війни.
  • «Київстар» втратив близько 7% своєї активної клієнтської бази – або приблизно 1,7 млн абонентів – з початку війни у лютому минулого року. Це повʼязано з тим, що деякі частини країни захопила Росія, а також тому, що частина людей взагалі залишила Україну.
  • Комаров, який був у Лондоні на Міжнародному саміті з відновлення України, сказав, що хоча кількість клієнтів, ймовірно, продовжить «скорочуватися», компанія «Київстар» почувається краще, ніж інші, і залишається «позитивною з фінансової точки зору».

Контекст

На початку листопада стало відомо, що Veon вирішила продати свій російський бізнес – мобільний оператор «ВимпелКом» (бренд Beeline), йшлося у повідомленні компанії. Veon розглядала можливість передачі управління російським бізнесом топменеджменту, писав «Коммерсантъ». Вже наприкінці місяця топменеджери російського телеком-оператора «ВимпелКом» (бренд Beeline) підписали угоду про викуп 100% компанії у Veon.

Veon (власник «Київстару») отримав дозвіл від санкційного підрозділу Міністерства фінансів США на продаж свого російського активу – мобільного оператора «ВимпелКом», йдеться у звіті компанії.

Найбільший в Україні мобільний оператор «Київстар» хоче оновити власного чат-бота для клієнтської підтримки сучасними технологіями штучного інтелекту, але через питання безпеки на це піде рік-півтора. Про це у ефірі нового YouTube-проєкту «Business Breakfast із Володимиром Федоріним» розповіла B2C-директорка «Київстар» Тетяна Лукинюк.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні