Категорія
Новини
Дата

Верховна Рада звільнила імпорт від ПДВ та мита

Верховна Рада звільнила від мита та податку на додану вартість (ПДВ) імпорт товарів, що ввозяться підприємствами. Законопроєкт №7190 ухвалено на засіданні 24 березня.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Закон передбачає звільнення від мита товарів, що ввозяться в Україну, та звільнення від ПДВ операцій із ввезення товарів платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи, що сплачують податок за ставкою 2%. Передбачається також спрощення процедур митного оформлення таких товарів.
  • Звільнено від акцизного податку та ПДВ ввезення транспортних засобів суб’єктами спрощеної системи.
  • Закон звільняє від митних платежів транспортні засоби, що ввозяться громадянами.
  • Передбачається також, що за рішенням Кабміну можна протягом періоду воєнного стану ввозити окремі категорії товарів без подання митникам дозвільних документів.
  • Продовжено з трьох до шести місяців термін, протягом якого після війни необхідно подати звітність, яка не була подана.
  • Звільняється від податку на житлову нерухомість, розташовану на територіях бойових дій, за 2021 та 2022 роки.

Контекст

Раніше президент Зеленський пообіцяв максимальну дерегуляцію бізнесу і закликав відновлювати підприємницьку діяльність там, де немає бойових дій. 

Верховна Рада вже ухвалила закон, який передбачає податкові стимули для бізнесу на час війни.

Прямі поточні втрати малого та середнього бізнесу в Україні за перші два тижні війни склали $30–60 млрд, йдеться в дослідженні українського бізнесу під час військових дій, яке провели Advanter Group та Ліга ділових клубів України.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні