Категорія
Новини
Дата

Відтік коштів з Binance за добу досяг $1,9 млрд. Гендиректор Чанпен Чжао заявив, що це було і раніше

З найбільшої криптобіржі Binance за 24 години вивели коштів на $1,9 млрд, пише Reuters з посиланням на оцінку компанії з аналізу блокчейн-даних Nansen. Це найбільший добовий відтік на біржі з 13 червня. Перед цим криптобіржа заявила, що призупинила виведення стейблкоїна USDC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Binance, чиє домінування в криптовалютах було закріплено падінням FTX, минулого тижня опублікувала у Twitter так званий звіт про підтвердження резервів аудиторської фірми Mazars. За його даними, запаси біржі в біткоїнах перевищили депозити клієнтів за один день у листопаді.
  • «Відтік на Binance зростає через зростаючу невизначеність щодо звіту про резерви», – сказав представник Nansen.
  • Виведення було «як завжди», написав у Twitter гендиректор Binance Чанпен Чжао. «Сьогодні ми спостерігали деякі зняття коштів (чисті $1,14 млрд). Ми бачили це раніше. В деякі дні ми маємо чисті зняття, а в деякі – чисті депозити».
  • Звіт спровокував падіння майже на 4% токена Binance BNB, повідомили трейдери Reuters.

Контекст

11 грудня Binance призупинила зняття коштів для низки активів та обмежила акаунти деяких користувачів через «аномальний рух цін у певних торгових парах».

За словами гендиректора Binance Чанпена Чжао, біржа зафіксувала підвищений попит на виведення стейблкоїна USD Coin (USDC) і тому призупинила виведення цієї криптовалюти в мережах BNB Chain, Ethereum і Tron. За словами Чжао, проблема тимчасова. Пізніше біржа повідомила, що відновила виведення криптовалюти. Чжао написав у Twitter: «Здається, ситуація стабілізувалася».

Представник Binance заявляв, що люди щодня вносять і знімають активи з різних причин. «Усі активи користувачів у Binance забезпечені 1:1, а структура капіталу Binance вільна від боргів», – наголосив він.

«У нас завжди є більш ніж достатньо коштів для виконання запитів на зняття коштів», – додав представник Binance.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні