Відтік коштів з Binance за добу сягнув майже $1 млрд після відставки гендиректора Чжао та визнання вини у відмиванні грошей /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Відтік коштів з Binance за добу сягнув майже $1 млрд після відставки гендиректора Чжао та визнання вини у відмиванні грошей

Getty Images

Інвестори вивели близько $956 млн з криптовалютної біржі Binance за добу після того, як її керівник Чанпен Чжао пішов у відставку і разом із компанією визнав себе винним у рамках врегулювання справи про відмивання грошей, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Дані криптоаналітичної платформи Nansen, яка не включає потоки біткоїнів, сигналізують про те, що деякі інвестори були стривожені цією новиною, вивівши з біржі $956 млн. 
  • Проте, відтік був невеликий порівняно з активами на суму понад $65 млрд, які залишаються на Binance.
  • Деякі аналітики також зазначили, що угода із врегулювання справи навряд чи покладе край юридичним проблемам біржі в США, оскільки звинувачення Комісії з цінних паперів та бірж у тому, що Binance порушила закони США про цінні папери, досі не вирішені.
  • «Binance не зовсім вийшла із кризи. Цивільний судовий процес, що триває, з SEC, як і раніше, викликає занепокоєння у біржі, що, ймовірно, призведе до подальших штрафів», – написав криптоаналітик компанії PitchBook Роберт Ле.

Контекст

За останні місяці біржа стала обʼєктом низки дій з боку регулюючих органів США, які намагаються контролювати галузь. 5 червня Комісія з цінних паперів і бірж США (SEC) подала до суду на криптобіржу Binance та її голову Чанпена Чжао через порушення правил торгівлі цінними паперами. SEC заявляє, що визнає токен BNB, як і стейблкоїн BUSD, що носить брендинг біржі, цінними паперами. Випуск BUSD заборонено американськими регуляторами ще в лютому.

Днями Вinance Holdings Ltd. та її генеральний директор і засновник Чанпен Чжао визнали себе винними у рамках угоди зі США, яка дозволяє криптовалютній біржі продовжувати роботу. Binance заплатить $4,3 млрд в рамках однієї з найбільших корпоративних угод в історії США, Чжао заплатить штраф у розмірі $50 млн за угодою, яка зобовʼязує її піти з посади генерального директора. 

Чжао, чий власний капітал оцінюється в $23 млрд згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, пішов з посади і не може брати участь в управлінні компанією протягом трьох років. Річард Тенг змінить Чжао на посаді генерального директора.

Чжао визнав себе винним у порушенні закону про банківську таємницю у федеральному суді Сіетла. Чжао загрожує до 10 років увʼязнення, але очікується, що він отримає не більше 18 місяців за угодою про визнання провини. Binance, яка визнала, що дозволяла транзакції з ХАМАС та іншими терористичними угрупованнями на платформі, була звинувачена за трьома пунктами, включаючи боротьбу з відмиванням грошей, ведення неліцензійного бізнесу з передачі грошей та порушення санкцій США. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні