Категорія
Новини
Дата

Виробник одягу та взуття Vans, The North Face і Timberland закрив магазини в РФ, але виходити з ринку не збирається

Американський виробник одягу та взуття VF Corporation, що володіє брендами Vans, The North Face і Timberland, закриє всі свої магазини в Росії, а місцевий підрозділ переведе на оптові поставки. Про це пише «Коммерсантъ» з посиланням на звітність російського підрозділу.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Перехід на роботу з оптовими покупцями дозволить компанії зберегти свій російський бізнес, зазначає видання. При цьому компанія знизить витрати на магазини та репутаційні ризики, які могли обернутися бойкотом брендів на інших ринках.
  • У звітності зазначається, що VF Corporation після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну призупинила роботу своїх роздрібних магазинів, оптових постачань та онлайн-продажів. 
  • У компанії додали, що останній фірмовий магазин Vans у Росії був закритий навесні 2023 року. 

Контекст

За даними групи, на РФ та Україну припадає менше 1% глобальних продажів VF Corporation. У третьому кварталі 2022 року, що завершився 1 січня 2023-го, продажі компанії зросли на 22%, до $3,62 млрд. За підсумками року VF Corporation розраховує на $11,85 млрд.

У травні російський ринок повністю покинули вісім міжнародних компаній, серед них – німецька Volkswagen, американська Authentic Brands Group, яка володіє мережею спортивних товарів Reebok, німецький виробник шин і автомобільної електроніки Continental та інші, йдеться у моніторингу KSE Institute у межах проєкту «Самосанкції» про вплив виходу іноземного бізнесу на економіку РФ.

Загалом станом на початок червня 241 міжнародна компанія (7,4% від загального числа) повністю припинила діяльність у Росії. Також 1194 іноземних бізнесів (36,5% від загального числа) згорнули операції та заявили про намір покинути країну.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні