Категорія
Новини
Дата

Виробник сільгосптехніки Case та New Holland продає активи в РФ і йде з ринку

Один із найбільших світових виробників сільськогосподарської техніки CNH Industrial продає свої активи у РФ і залишає російський ринок. Про це транснаціональна компанія повідомила у пресрелізі.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія, якій належать бренди Case та New Holland, розпродає активів приблизно на $60 млн. Хто їх може придбати, не повідомляється. 
  • За перший квартал 2022 року компанія зафіксувала витрати в розмірі $71 млн, які були повʼязані з призупиненням діяльності у РФ. За оцінкою CNH Industrial, у звʼязку з продажами їй потрібні додаткові витрати у $20 млн.

Контекст

У 2021 році російський підрозділ CNH Industrial приніс компанії близько $380 млн. Московський офіс займався імпортом та дистрибуцією продукції в РФ.

CNH Industrial заморозив свою діяльність в РФ ще в березні 2022 року. В компанії працювало близько 200 осіб, яким дотепер корпорація платила зарплату.

Приблизно 2000 заявок від іноземних компаній про вихід із ринку чекають на схвалення від уряду РФ. Щоб розглянути їх усі, знадобиться щонайменше вісім років, йдеться в моніторингу KSE Institute. Лише 15,7% іноземних компаній повністю згорнули діяльність і покинули ринок РФ, тоді як 28% вичікують і 23,8% продовжують працювати на ринку агресора без обмежень. Ще 32,5% оголосили про плани згорнути діяльність і вийти з РФ найближчим часом.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні